Πώς τα smoothies σε βοηθούν να χάσεις τα περιττά κιλά

Οι ειδικοί απαντούν.

smoothie iStock

Γυμναστική και μια ισορροπημένη διατροφή είναι συνήθως ο "μαγικός" συνδυασμός που θα σε απαλλάξει από το περιττό βάρος. Ένα μυστικό που χρειάζεται να ξέρεις, είναι πως στο κομμάτι της διατροφής υπάρχει κάτι που μπορείς να προσθέσεις που θα σε βοηθήσει πραγματικά με την απώλεια των κιλών.

Αυτό είναι τα smoothies. Όταν είναι φτιαγμένα με τα κατάλληλα συστατικά και καταναλώνονται σε σωστό χρόνο, μετατρέπονται σε σύμμαχο σου στην προσπάθεια σου αυτή. Παρακάτω θα ανακαλύψεις πως τα smoothies σε βοηθούν να χάσεις κιλά σύμφωνα με τις συμβουλές διατροφολόγων.

smoothie
iStock

1.Η περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες σε κρατούν χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αν θέλεις να ξεφύγεις από τα τσιμπολογήματα ανάμεσα στα γεύματα, τα smoothies είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις. "Η παρασκευή ενός smoothie με βασικά υλικά λαχανικά, 1-2 φρούτα και μια πηγή πρωτεΐνης μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Γιατί είναι γεμάτο φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, οι οποίες σε κάνουν να νιώθεις χορτάτη για περισσότερο", εξηγεί η Stacy Roberts-Davis, RD, LDN, Flavorful Nutrition LLC.

2.Σε βοηθούν να σταθεροποιήσεις τις ορμόνες που σχετίζονται με την πείνα

Η προσθήκη πρωτεΐνης στην αγαπημένη σου smoothie συνταγή, μπορεί όχι μόνο να σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να καταστείλεις τις ορμόνες της πείνας. "Στην πραγματικότητα, η υψηλότερη πρόσληψη πρωτεΐνης αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών μείωσης της όρεξης GLP-1, του πεπτιδίου YY και της χολοκυστοκινίνης, ενώ μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης πείνας γκρελίνης. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των θερμίδων όλη την ημέρα", επισημαίνει η Lisa Bruno, MS, RDN, ιδρύτρια της Well Done Nutrition.

smoothie
iStock

3. Βοηθούν στην ανάπτυξη των μυών

"Τα smoothies που περιέχουν πρωτεΐνη βοηθούν στην ανάπτυξη των μυών. Οι μύες καίνε περισσότερη ενέργεια, ακόμη και όταν κάθεσαι ή κοιμάσαι, βοηθώντας να χάσεις κιλά πιο εύκολα", εξηγεί η Marie Ruggles, MS, RD, CN, CDE, δημιουργός του "The Whole Foods Quick Start Guide with Tracker".

4.Καταναλώνεις μεγαλύτερες ποσότητες θρεπτικών συστατικών

"Τα smoothies σου επιτρέπουν να μεγιστοποιήσεις εύκολα την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών. Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά είναι η σωστότερη λύση για τη διαχείριση του βάρους. Για αυτό θα πρέπει να έχουμε ως στόχο να τρώμε δύο έως τρία φλιτζάνια την ημέρα τόσο των φρούτων όσο και των λαχανικών", τονίζει η Lisa Bruno.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i