Σπιτικά κριτσίνια από κουνουπίδι

Δεν περιέχει καθόλου αλεύρι, ενώ είναι πανεύκολα στην παρασκευή τους.

κριτσινια iStock

Τα κριτσίνια είναι η εύκολη και γρήγορα επιλογή για ένα on the go σνακ. Με λίγο κίτρινο τυρί ή/και κανά-δύο φέτες γαλοπούλας αποτελούν ένα χορταστικό ενδιάμεσο γεύμα, που θα καταλαγιάσει την πείνα σου μέχρι το μεσημεριανό ή βραδινό. Βέβαια, το αλμυρό αυτό αρτοσκεύασμα, το οποίο ξεροψήνεται συνήθως τυλιγμένο σε σουσάμι, περιέχει μπόλικες περιττές θερμίδες καθώς επίσης και γλουτένη, αφού έχει ως βασικό συστατικό το αλεύρι. Για να αποφύγεις τις περιττές υπερβολές και να μείνεις αφοσιωμένη στην ισορροπημένη διατροφή σου, αρκεί να δοκιμάσεις την παρακάτω σύντομη συνταγή για σπιτικά κριτσίνια με κουνουπίδι.

Υλικά:

2 φλιτζάνια ρύζι κουνουπιδιού

½ πολτοποιημένο σκόρδο

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτο καρύκευμα (της επιλογής σου)

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα

2 μεγάλα αυγά

¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Για το ρύζι κουνουπιδιού: Πλύνε το κουνουπίδι και αφαίρεσε τα κοτσάνια. Κόψε το σε μπουκετάκια και χτύπησε το μέχρι να αποκτήσει υφή ρυζιού. Μην το παρακάνεις. Έπειτα ξεκινάς την διαδικασία για τα κριτσίνια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 °C και στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Μέσα στο μπλέντερ που βρίσκεται το κουνουπίδι, ρίξε το σκόρδο, το πιπέρι, τα καρυκεύματα, το αλάτι, τη μοτσαρέλα και τα αυγά. Χτύπησε τα καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και κόβουμε τα κριτσίνια στο μέγεθος που μας αρέσει. Ψήσε για 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, πασπάλισε με την παρμεζάνα και ψήσε για ακόμα 2 με 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i