Τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου εάν τρως μόνο μία φορά την ημέρα

Αύξηση βάρους, "πονοκέφαλοι διαίτης" και άλλες αρνητικές συνέπειες.

τρως iStock

Το να τρώμε μία φορά στις 24 ώρες ακούγεται σαν αδύνατη αποστολή, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που το υιοθετούν. Το OMAD ("One Meal a Day Diet") που σημαίνει "ένα γεύμα την ημέρα" είναι μια μορφή διαλείπουσας νηστείας που πιστεύεται ότι βοηθά στην απώλεια βάρους. Φυσικά, δεν επιδιώκουν όλοι να χάσουν κιλά. Μερικοί θέλουν απλώς να είναι πιο υγιείς ή να ξοδεύουν λιγότερα χρήματα για φαγητό. Με όποια ομάδα και αν σχετίζεσαι, βρήκαμε κάποια πράγματα που συμβαίνουν σε πολλούς ανθρώπους αφού αλλάξουν δραστικά τη διατροφή τους.

Ακολουθούν 7 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα από την ξαφνική έλλειψη τροφής.

Διαβάστε Επίσης

1. Μπορεί να πάρουμε βάρος

Το να τρώμε μία φορά την ημέρα, μπορεί αρχικά να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος, ωστόσο όταν η ποσότητα αυτή αυξάνεται, το σώμα ενεργοποιεί μηχανισμούς αποθήκευσης λίπους ώστε να προστατευτεί από επόμενο περιορισμό τροφής. Σε περιπτώσεις έλλειψης τροφής, λοιπόν, το σώμα μας ενεργοποιεί τη "λειτουργία λιμοκτονίας" και επιβραδύνει τον μεταβολισμό μας. Επιπροσθέτως, η παραγωγή κορτιζόλης (μια ορμόνη του στρες) αυξάνεται και αυτό μας κάνει να αποθηκεύουμε περισσότερο λίπος.

2. Το επίπεδο σακχάρου στο αίμα μας μπορεί να γίνει ασταθές

Οι μεγάλες περίοδοι χωρίς φαγητό συνήθως οδηγούν σε ασταθή επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η υπογλυκαιμία (εξαιρετικά χαμηλό σάκχαρο στο αίμα) προκαλείται συχνά από την ασιτία, ειδικά εάν έχουμε διαβήτη τύπου 2. Αργότερα, μπορεί να υποφέρουμε από μυϊκή ένταση που προκαλεί πονοκεφάλους.

3. Μπορεί να έχουμε έλλειψη θρεπτικών συστατικών

Ένα γεύμα την ημέρα μπορεί να μην είναι σε θέση να μας παρέχει επαρκή ποσότητα βιταμινών. Ως αποτέλεσμα, διατρέχουμε υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουμε τις συνέπειες μιας ανεπάρκειας βιταμινών. Για παράδειγμα, η απώλεια μαλλιών συχνά συνδέεται με έλλειψη θρεπτικών συστατικών. παράλληλα, οι λευκές κηλίδες στα νύχια (λευκονυχία) συνήθως προκαλούνται από ανεπάρκεια ψευδαργύρου και ασβεστίου.

4. Μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στην κοινωνική μας ζωή 

Μεσημεριανά γεύματα στη δουλειά, οικογενειακές συγκεντρώσεις και γενέθλια -όλες αυτές οι κοινωνικές εκδηλώσεις θα είναι "βάρος" για εμάς επειδή περιοριζόμαστε σε ένα μόνο γεύμα. Κατά συνέπεια, η οικογένεια και οι φίλοι μας ενδέχεται να μας κάνουν κήρυγμα για τη διατροφή μας. Εκτός από αυτό, ενδέχεται να γίνουμε και πιο οξύθυμοι λόγω της πείνας.

5. Μπορεί να υποφέρουμε από πονοκεφάλους

Οι "πονοκέφαλοι διαίτης" είναι αρκετά συνηθισμένοι σε όσους θέλουν να χάσουν αυτά τα περιττά κιλά όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Εμφανίζονται για πολλούς λόγους, είτε οφείλονται σε μια περίοδο προσαρμογής, σε πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, σε ανεπάρκεια μαγνησίου κ.λπ.

6. Μπορεί να κρυώνουμε 

Η κατανάλωση ενός γεύματος την ημέρα εκτρέπει τη ροή του αίματος προς την κατεύθυνση της αποθήκευσης λίπους. Με αυτόν τον τρόπο, αποθηκεύει ενέργεια και, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μας παρέχει δύναμη και ευελιξία. Η χαμηλή ποσότητα θερμίδων μάς κάνει να νιώθουμε συνεχώς πεινασμένοι και ότι κρυώνουμε. 

Διαβάστε Επίσης

7. Είναι πιο πιθανό να τρώμε ανθυγιεινά

Μπορεί να μπούμε στον πειρασμό να απολαύσουμε ανθυγιεινά τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες και ζάχαρη, επειδή ένα γεύμα την ημέρα δίνει μια λανθασμένη αίσθηση αξιοπιστίας. Είναι πιο πιθανό να τρώμε υπερβολικά και να επιλέγουμε ανθυγιεινές επιλογές. Μετά από 24 ώρες πείνας, μια σαλάτα μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας. Μετά από ένα βαρύ γεύμα, μπορεί επίσης να αισθανόμαστε νωθροί και χωρίς κίνητρο για εργασία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i