Τι να επιλέξεις για ένα πιο υγιεινό brunch;

Οι καλύτερες και οι χειρότερες επιλογές που μπορείς να κάνεις.

Υγιεινό brunch iStock

Μπορεί πολλοί άνθρωποι να παραλείπουν το πρωινό τους, όμως είναι ο ιδανικός τρόπος για να έχεις την ενέργεια που χρειάζεσαι για τις πρώτες ώρες της ημέρας. Το brunch έγινε μια αρκετά δημοφιλής επιλογή αντί του πρωινού, τα τελευταία χρόνια, και μια τέλεια λύση για όλους όσοι δεν το έχουν με το πρωινό ξύπνημα. Και ενώ στο μυαλό μας έχουμε το συγκεκριμένο γεύμα ως θερμιδογόνο και αρκετά ανθυγιεινό, υπάρχουν πολλές υγιεινές επιλογές που μπορείς να κάνεις είτε αν το απολαύσεις έξω, είτε στο σπίτι. Δες παρακάτω ποιες είναι οι καλύτερες αλλά και οι χειρότερες επιλογές για να κάνεις. 

Υγιεινό brunch: Οι καλύτερες επιλογές:

1.Ομελέτα

Αυτό το αγαπημένο πιάτο δίνει άφθονη πρωτεΐνη και είναι ένας ωραίος τρόπος για να προσθέσεις μερικά λαχανικά στο γεύμα σου, όπως σπανάκι, μανιτάρια και ντομάτες, χωρίς καν να το αντιληφθείς. Αλλά να είσαι προσεκτική, καθώς πιθανότατα θα χρησιμοποιήσεις περισσότερα από ένα αυγά, κάτι που μπορεί να σημαίνει επιπλέον χοληστερόλη. Παράλληλα, βεβαιώσου ότι δεν πρόσθεσες πολλά προϊόντα με πολλές θερμίδες και λιπαρά, όπως τυρί ή αλλαντικά όπως λουκάνικο ή ζαμπόν. Αντίστοιχα, αν είσαι έξω, επίλεξε μια ομελέτα με τα αντίστοιχα υλικά. 

2.Oatmeal 

Από μόνο του είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και να δώσουν ώθηση στο ανοσοποιητικό σου σύστημα. Απόφυγε να προσθέσεις σε αυτό υλικά όπως το βούτυρο και η καστανή ζάχαρη. Προτίμησε τροφές όπως ξηρούς καρπούς ή φρέσκα φρούτα.

3.Bagel με καπνιστό σολομό 

O κρύος, καπνιστός σολομός είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που είναι υγιή για την καρδιά. Αυτό, μαζί με ένα κουλούρι ολικής αλέσεως, το καθιστά μια αρκετά υγιεινή επιλογή. Απλά φρόντισε να μην το παρακάνεις με την ποσότητα του τυριού κρέμα.

4.Φριτάτα

Αν και συχνά συγκρίνεται με το κις, η φριτάτα είναι μια πιο υγιεινή επιλογή επειδή δεν έχει κρούστα. Τα οφέλη της μοιάζουν πολύ με αυτά της ομελέτας. Στο σπίτι, μπορείς να προσθέσεις λαχανικά και να ελέγξεις την ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιείς για να την κάνεις ακόμα πιο υγιεινή. 

Δες εδώ: Συνταγή για φριτάτα με γλυκοπατάτες

Υγιεινό brunch: Οι χειρότερες επιλογές:

1.Αυγά Benedict

Τα αυγά προσφέρουν πρωτεΐνη και δεν είναι καθόλου κακή επιλογή. .Ομως, οι θερμίδες έρχονται από τη σάλτσα Hollandaise που περιέχει πολλά λιπαρά. Όταν τρως έξω, εάν η σάλτσα είναι πιο ελαφριά, θα σε βοηθήσει. Εάν το φτιάξεις στο σπίτι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια εναλλακτική λύση, όπως θρυμματισμένο αβοκάντο ή γουακαμόλε ή τυρί με χαμηλά λιπαρά ως επικάλυψη.

2.Burger

Το ζουμερό μπιφτέκι του είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, αλλά μπορεί επίσης να είναι πλούσιο σε λιπαρά. Είναι καλύτερο να επιλέξεις ένα μπιφτέκι από κρέατα που περιέχουν λιγότερο λίπος όπως είναι το κοτόπουλο ή η γαλοπούλα. Πρόσεξε τα πρόσθετα, όπως το τυρί και το μπέικον και μην παραλήψεις την προσθήκη λαχανικών όπως το μαρούλι και η ντομάτα.

3.Pancakes ή βάφλες

Το κουρκούτι περιέχει πολλές θερμίδες και προστίθενται ακόμα περισσότερες αν χρησιμοποιείς και υλικά όπως βούτυρο, σιρόπι ή ζάχαρη άχνη. Τα φρούτα είναι μια υγιεινή εναλλακτική λύση, ενώ αν τα φτιάχνεις μόνη σου, προτίμησε η μισή ποσότητα στο μείγμα να είναι αλεύρι ολικής αλέσεως και το υπόλοιπο λευκό. 

4.Τηγανητές πατάτες 

Οι πατάτες μπορεί να είναι θρεπτικές, αλλά όχι με τον τρόπο που παρασκευάζονται στα εστιατόρια. Τείνουν να τηγανίζονται σε λάδι ή, ακόμα χειρότερα, να τηγανίζονται με λάδι που έχει χρησιμοποιηθεί και άλλες φορές. Στο σπίτι, μπορείς να ελέγξεις την ποσότητα λαδιού ή βουτύρου που χρησιμοποιείς, να τις ψήσετε αντί να τις τηγανίσεις ή να χρησιμοποιήσεις air fryer. 

Οι πέντε καλύτερες ιδέες για πρωινό στις διακοπές

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i