Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Στην Ελλάδα όσπρια θα πει 3αλφα

Στην Ελλάδα υγιεινή διατροφή σημαίνει διατροφή με προϊόντα 3αλφα, τα οποία γνωρίζουμε και απολαμβάνουμε εδώ και πολλές δεκαετίες και κατέχουν πάντα μία θέση στο καθημερινό τραπέζι μας.

3a iStock

Kάνε το τεστ: Άνοιξε οποιοδήποτε ντουλάπι, σε οποιαδήποτε κουζίνα και θα βρεις μέσα διάφορα είδη οσπρίων και ρυζιού. Το κοινό τους στοιχείο; Είναι όλα τους 3αλφα, μιας και εδώ και 50 χρόνια η 3αλφα μεγαλώνει μαζί μας και ξεχωρίζει για την ανώτερη ποιότητα και νοστιμιά των προϊόντων της, τοποθετώντας τα όχι μόνο στην καρδιά αλλά και στο πιάτο μας. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής από το να επιλέξουμε προϊόντα 3αλφα.

3α

Τα όσπρια ξεχωρίζουν για τη διατροφική τους αξία, αλλά και τη θέση που έχουν στην Ελληνική μαγειρική. Στη συνταγή μας προτείνουμε Φακές της Ομάδας Ελλήνων Παραγωγών της 3αλφα που η ξεχωριστή γεύση τους προέρχεται από το μικροκλίμα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής. Ο γευστικότερος τρόπος να απολαύσεις τη Μεσογειακή Διατροφή την οποία όλοι μας, παραδοσιακά, ακολουθούμε σε αυτή τη χώρα, γιορτάζοντας καθημερινά την "Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής".

Υπέροχες Υπερτροφές 

υπερτροφές

Μία νέα διατροφική κατηγορία προϊόντων, αυτή των υπερτροφών, εμπλουτίζει πλέον την γκάμα των προϊόντων της 3αλφα. Στην κατηγορία των superfoods θα βρούμε το βιολογικό φαγόπυρο, τη βιολογική κινόα και τους βιολογικούς σπόρους τσία, τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως οι βιταμίνες, τα Ω3 λιπαρά οξέα και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μας για να επιτελεί εύρυθμα τις λειτουργίες του.

Η πιο νόστιμη και υγιεινή σαλάτα/γεύμα

Για 4 μερίδες

  • 1/3 πακέτο 3αλφα Φακές Ψιλές Ομάδας Ελλήνων Παραγωγών
  • 1 φλ. τσαγιού 3αλφα Καστανό Ρύζι βρασμένο
  • 1 φλ. καφέ 3αλφα Βιολογική Κινόα βρασμένη
  • 3 καρότα τριμμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, κομμένο καρέ
  • 1 μικρή ντομάτα, χωρίς τους σπόρους, κομμένη καρέ
  • 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. λευκό ή βαλσαμικό ξίδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος ή κόλιαντρο

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύεις απαλά όλα τα στερεά υλικά. Προσθέτεις το ελαιόλαδο και τα αρτύματα και αναμειγνύεις ξανά. Ιδανικά, αφήνεις τη σαλάτα φακής στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Απολαμβάνεις σε θερμοκρασία δωματίου.

Tip: Ο συνδυασμός οσπρίων με ρύζι "ανεβάζει" τη θρεπτική αξία του γεύματος, συμπληρώνοντας το προφίλ των αμινοξέων και αυξάνοντας τη βιολογική αξία της πρωτεΐνης που παίρνεις από τα όσπρια. Επιπλέον, κάνει το γεύμα πολύ πιο εύπεπτο ακόμα και για όσους έχουν πιο ευαίσθητο πεπτικό.

H υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι -φυσικά- εύκολη!

3α

Όλοι θέλουμε να τρώμε θρεπτικά και υγιεινά, αυτό όμως δεν είναι πάντα εύκολο μέσα στη φρενήρη καθημερινότητα που ζούμε. Όπου όμως υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει και λύση. Η 3αλφα μας προσφέρει μία εύκολη και γρήγορη υγιεινή επιλογή για να εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας με πολλές βιταμίνες και γεύση, στη στιγμή: Μιλάμε για τη σειρά έτοιμα φυσικά!, που περιλαμβάνει τα αγαπημένα μας όσπρια, μαγειρεμένα στον ατμό ώστε να διατηρούν όλη τη θρεπτική τους αξία, και που αρκεί να ανοίξουμε το σακουλάκι για να τα απολαύσουμε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i