Τσουρέκι ή κέικ: Πώς θα τα καταναλώσεις με υγιεινό τρόπο;

Αυτές τις γιορτές, δε χρειάζεται να τα στερηθείς. Με αυτή τη μικρή αλλαγή μπορείς να τα απολαύσεις ως ένα μικρό γεύμα.

τσουρέκι iStock

Οι γιορτές είναι πλέον προ των πυλών και, ήδη, τα πρώτα γλυκίσματα έχουν κάνει τις εμφανίσεις τους. Ανάμεσα σε αυτά, και τα αγαπημένα, πιο "ψωμένια" γλυκίσματα, όπως το κέικ ή το τσουρέκι, επιλογές που συνήθως δε λείπουν από κανένα σπίτι τις γιορτινές περιόδους. Ειδικά το Πάσχα έχουν πρωταγωνιστική θέση στην κουζίνα μας τα παραπάνω. 

Πώς θα καταφέρεις, με έξυπνο τρόπο να τα απολαύσεις φέτος και να μην τα αποκλείσεις από τη διατροφή σου; Οι διατροφολόγοι Μαρία Τσιριντάνη και Βλάσης Λέοπουρας (aka @keep_eat_healthy) μάς δίνουν τη λύση για το επερχόμενο διάστημα, και μας παρουσιάζουν, μέσα από μία ανάρτηση στο Instagram, ένα έξυπνο tip για να καταφέρεις να τα εντάξεις στο πρόγραμμά σου ως ένα μικρό γεύμα που θα σε κρατήσει και χορτάτη για ώρες. 

"Ένα επίκαιρο swap τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές: Αντί να στερηθείς ή να καταναλώσεις σκέτο το τσουρέκι ή κάποιο έτοιμο γλυκό όπως το κέικ κλπ, μπορείς να το εντάξεις κανονικά στη διατροφή σου, αρκεί να προσθέσεις από πάνω κάποιο βούτυρο ξηρών καρπών ή να το καταναλώσεις με γιαούρτι/γάλα ώστε να σε χορτάσει για μεγαλύτερο διάστημα", αναφέρουν οι δύο διατροφολόγοι. 

Η προσθήκη, λοιπόν, της έξτρα πρωτεΐνης από ξηρούς καρπούς ή γαλακτοκομικά προϊόντα, θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα πιο ολοκληρωμένο "γεύμα" που θα σου προσφέρει και νοστιμιά και απόλαυση αλλά και ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα στο πιάτο σου. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i