Μπορούμε να φάμε υγιεινά την Τσικνοπέμπτη; Η ελληνική ημέρα πρωτεΐνης και τι να γνωρίζεις

Φέτος επιλέγουμε να τσικνίσουμε υγιεινά, καταναλώνοντας βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας.

τσικνοπέμπτη

Η Τσικνοπέμπτη έχει ανεπίσημα καθιερωθεί ως η ελληνική ημέρα πρωτεΐνης, αφού ο εορτασμός της προϋποθέτει την κατανάλωση ζωικού κρέατος, συνήθως σε ψητή μορφή. Προτού, ωστόσο, κρίνουμε αυστηρά την συμμετοχή μας σε ένα ακόμα πλουσιοπάροχο τσιμπούσι με ψητές λιχουδιές, επειδή απλώς αποφασίσαμε φέτος να ακολουθήσουμε μια πιο υγιεινή διατροφή, ίσως θα ήταν καλύτερα να σκεφτούμε την εν λόγω ημέρα από διαφορετική σκοπιά, ως μια αρκετά καλή αφορμή να λάβουμε περισσότερη πρωτεΐνη σε ένα και μόνο γεύμα.

ευβιοτοποι

Η πρωτεΐνη είναι ένα μακροθρεπτικό συστατικό, απαραίτητο για την ανάπτυξη και ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Τα αμινοξέα αποτελούν τους δομικούς λίθους των πρωτεϊνών και διακρίνονται σε αυτά που συνθέτει ο οργανισμός (μη απαραίτητα) και σε εκείνα που αδυνατεί να συνθέσει, με την πρόσληψή τους να απαιτείται μέσω της διατροφής (απαραίτητα αμινοξέα). Οι πρωτεΐνες αποτελούν δομικά υλικά για τους μύες, τους χόνδρους, το δέρμα και το αίμα, ενώ διαδραματίζουν καίριο ρόλο στη συντήρηση και επιδιόρθωση των κυττάρων και των ιστών του σώματός μας.

Από τα σημαντικότερα οφέλη που κερδίζει ο οργανισμός, καταναλώνοντας πρωτεΐνες, ξεχωρίζουν η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, η επιτάχυνση του μεταβολισμού και η ενίσχυση και ανάπτυξη της μυϊκής μάζας. Σαφώς, προκειμένου να επωφεληθείς στο έπακρο από το ζωτικής σημασίας εν λόγω θρεπτικό συστατικό, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι το κομμάτι κρέατος που τρως διαθέτει υψηλή διατροφική αξία, κάτι που επιτυγχάνεται εφόσον έχει παραχθεί σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής κτηνοτροφίας, όπως ακριβώς φροντίζουν οι ευβιότοποι.

Ευοτοποιο

Η σημασία της βιολογικής κτηνοτροφίας για πιο υγιεινά γεύματα την Τσικνοπέμπτη

Κι όμως την Τσικνοπέμπτη μπορούμε να φάμε υγιεινά, προσλαμβάνοντας την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεται το σώμα, πραγματοποιώντας έξυπνες επιλογές. Αυτό σημαίνει ότι οι χοιρινές ή μοσχαρίσιες μπριζόλες, τα αρνίσια παιδάκια, αλλά και τα σουβλάκια κοτόπουλου που θα μπεις στον πειρασμό να δοκιμάσεις θα θρέψουν σε βάθος τον οργανισμό σου αφού θα έχουν παραχθεί με βάση τις πολύτιμες αρχές της βιολογικής κτηνοτροφίας.

ευβιοτοποι

Οι τελευταίες αποτελούν βασική προϋπόθεση για την παραγωγή κρέατος υψηλής διατροφικής αξίας και στη φάρμα των ευβιότοπων τα ζώα εκτρέφονται ακριβώς όπως ορίζουν αυτές: δηλαδή με ήπιες μεθόδους και αμέριστη προσωπική φροντίδα, δίνοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα της διατροφής των ζώων, η οποία προέρχεται από 100% βιολογικά υλικά.

Αληθινά, καλό και υγιεινό φαγητό σημαίνει…

Οι ευβιότοποι φροντίζουν κάθε στάδιο της παραγωγής ελληνικού βιολογικού κρέατος, από την εκτροφή των ζώων στη φάρμα και την τυποποίηση μέχρι τη στιγμή που το κρέας θα φτάσει συσκευασμένο στα χέρια του καταναλωτή. Με σεβασμό στη φύση, επιμονή, ασφάλεια και προπάντων ποιοτικές διαδικασίες, το αληθινά καλό και υγιεινό κρέας εκτρέφεται με την προσωπική φροντίδα των ευβιότοπων, αποδεικνύοντας πως δεν "φτιάχτηκε" αλλά μεγάλωσε.

Και παρά την επέκταση της πρωτογενούς παραγωγής μέσα από συνέργειες με βιολογικά πιστοποιημένους κτηνοτρόφους ανά την Ελλάδα, όπως το βιολογικά πιστοποιημένο αγρόκτημα στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, η αρχική ιδέα της φάρμας από την Κήρινθο της Βόρειας Εύβοιας παραμένει σταθερή: φρόντισε τη γη και τα ζώα και αυτά θα φροντίσουν εσένα. Οι παραπάνω βασικές αρχές αποτελούν την μέγιστη εγγύηση ότι φέτος στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης θα υπάρχουν μόνο υγιεινές και νόστιμες ψητές λιχουδιές.

ευβιοτοποι

Και από ποικιλία…άλλο τίποτα, αφού οι ευβιότοποι έβαλαν πείσμα να καλύψουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό κρεατοφάγο! Για αυτό και προσφέρουν απολαυστικές επιλογές barbeque όπως σουβλάκια από κοτόπουλο, χοιρινό ή αρνί, παϊδάκια κοτόπουλου, κοντοσούβλι, λουκάνικα, πανσέτα, μπιφτέκια από ανάμεικτο κιμά, γύρο χοιρινό και πολλές ακόμη λαχταριστές προτάσεις έτοιμες για ψήσιμο. Τα βραβευμένα βιολογικά κρέατα και αλλαντικά από τους ευβιότοπους καθώς και τα υπόλοιπα, υψηλής ποιότητας προϊόντα, μπορείς να τα παραλάβεις εύκολα στο σπίτι με ένα τηλέφωνο στο 210 67 77 173 ή/και με ηλεκτρονική παραγγελία στο www.eviotopoi.gr.

Άντε και καλά ψησίματα!



Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i