Vegan την Τσικνοπέμπτη: Τι μπορώ να φάω σήμερα με την παρέα;

Τι να επιλέξεις αν είσαι καλεσμένη ή τι να προσθέσεις στο μενού εάν είσαι οικοδέσποινα.

Τσικνοπέμπτη iStock

Η Τσικνοπέμπτη είναι μια γιορτή που περιλαμβάνει την κατανάλωση ψητού κρέατος. Σήμερα, το συγκεκριμένο τρόφιμο πρωταγωνιστεί στο τραπέζι μας και, σίγουρα, το γεγονός αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα για όλους όσοι έχουν αποκλείσει τα ζωικά προϊόντα από το διατροφικό τους πλάνο. Όμως, υπάρχουν ακόμα πολλές επιλογές φιλικές προς τους vegan για να επιλέξεις - ή να συμπεριλάβεις - στο σημερινό μενού.

Ακολουθούν μερικές vegan ιδέες για την Τσικνοπέμπτη:

Ψητά λαχανικά: Είναι μια νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική λύση στο ψητό κρέας. Μπορείς να ψήσεις μανιτάρια portobello, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές και κρεμμύδια στη σχάρα. Πριν το ψήσιμο, μπορείς να μαρινάρεις τα λαχανικά σε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και αγαπημένα σου βότανα και μπαχαρικά για έξτρα γεύση.

Vegan Burgers: Πολλά brands πλέον προσφέρουν vegan λουκάνικα και μπιφτέκια που παρασκευάζονται από φυτικά συστατικά όπως σόγια, σεϊτάν και πρωτεΐνη μπιζελιού. Αυτά μπορούν να ψηθούν στη σχάρα, όπως τα παραδοσιακά προϊόντα κρέατος, και να σερβιριστούν σε ψωμάκια με τις αγαπημένες σου επικαλύψεις.

Tofu και Tempeh: Το τόφου και το tempeh είναι και δύο εξαιρετικές πηγές φυτικής πρωτεΐνης που μπορούν να μαριναριστούν και να ψηθούν στη σχάρα για υπέροχη καπνιστή γεύση. Συνοδεύουν τέλεια πατάτες ή σαλάτες.

Ψητό καλαμπόκι στη σχάρα: Το καλαμπόκι αποτελεί ένα κλασικό συνοδευτικό που μπορεί να ψηθεί στη σχάρα για πρόσθετη γεύση. Άλειψε το καλαμπόκι με ελαιόλαδο και πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι πριν το ψήσεις.

Ψητό καλαμπόκι με toppings: 3 συνδυασμοί για να απολαύσεις τη νέα τάση

Σαλάτα: Η χωριάτικη σαλάτα είναι ένα δροσιστικό και νόστιμο συνοδευτικό που μπορεί να γίνει εύκολα και φιλικό προς τους vegans παραλείποντας τη φέτα. Συνδύασε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το αγγούρι, το κρεμμύδι και τις πιπεριές με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και ρίγανη για μια γευστική σαλάτα.

Ψητές πατάτες: Οι ψητές πατάτες είναι ένα απλό και νόστιμο συνοδευτικό που μπορεί να καρυκευτεί με τα αγαπημένα σου μυρωδικά και μπαχαρικά. Δοκίμασε να τα ψήσεις με σκόρδο, δεντρολίβανο και θυμάρι για πρόσθετη γεύση.

Φρούτα στη σχάρα: Τα ψητά φρούτα είναι μια γλυκιά και υγιεινή επιλογή επιδορπίου που μπορεί να ψηθεί στη σχάρα μαζί με τα λαχανικά. Δοκίμασε να ψήσεις ανανά, ροδάκινα ή μπανάνες.

Με λίγο προγραμματισμό και δημιουργικότητα, μπορείς να απολαύσεις ή να δημιουργήσεις ένα νόστιμο και φιλικό προς τους vegan τραπέζι. Μην φοβάσαι να πειραματιστείς με διαφορετικές γεύσεις και υλικά για να δημιουργήσεις επιλογές  που είναι ταυτόχρονα χορταστικές και γευστικές.

Τέσσερις συνταγές για γρήγορα vegan dips

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i