Πέντε ιδέες για αλμυρό πρωινό το σαββατοκύριακο

Τα πρωινά του σαββατοκύριακου είναι μία τέλεια στιγμή για να απολαύσεις ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό με την ησυχία σου.

αλμυρό πρωινό iStock

Τα πρωινά του σαββατοκύριακου είναι μία τέλεια στιγμή για να απολαύσεις ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό με την ησυχία σου. Ενώ οι γλυκές επιλογές πρωινού, όπως οι τηγανίτες και οι βάφλες, είναι δημοφιλείς, το αλμυρό πρωινό μπορεί να είναι εξίσου χορταστικό και υγιεινό.

Ακολουθούν πέντε νόστιμες και θρεπτικές ιδέες για αλμυρό πρωινό για το σαββατοκύριακο:

Τοστ αβοκάντο με αυγό
Αυτό το κλασικό πιάτο πρωινού είναι και υγιεινό και χορταστικό. Απλώς φρυγάνισε μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως και πρόσθεσε πουρέ αβοκάντο, ντομάτες σε φέτες και ένα τηγανητό ή βραστό αυγό. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε υγιή λίπη και φυτικές ίνες, ενώ τα αυγά παρέχουν πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη D και χολίνη.

Veggie Scramble
Η ομελέτα με λαχανικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρεις την καθημερινή σου δόση λαχανικών. Σόταρε μια ποικιλία από ψιλοκομμένα λαχανικά όπως σπανάκι, πιπεριές, κρεμμύδια και μανιτάρια σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, πρόσθεσε μερικά χτυπημένα αυγά και ανακάτεψε μέχρι να ψηθούν. Αυτό το πρωινό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα.

Oμελέτα με λαχανικά και τυρί κρέμα με 252 θερμίδες

Shakshuka
Αυτό το ανατολίτικο πρωινό είναι τόσο γευστικό όσο και θρεπτικό. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές σε κυβάκια. Πρόσθεσε σάλτσα ντομάτας και μπαχαρικά όπως κύμινο, πάπρικα και σκόνη τσίλι. Στη συνέχεια σπάσε μερικά αυγά στο μείγμα και ψήσε στο φούρνο μέχρι να ψηθούν τα αυγά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Το Shakshuka είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, υγιή λίπη και αντιοξειδωτικά.

Αυγά σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Αλμυρή βρώμη
Το πλιγούρι βρώμης δεν χρειάζεται να είναι γλυκό πάντα. Μαγείρεψε πλιγούρι βρώμης με ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών αντί για νερό και πρόσθεσε σοταρισμένα μανιτάρια, κρεμμύδια και σκόρδο. Πρόσθεσε λίγο ζαμπόν ή τόφου σε κύβους για επιπλέον πρωτεΐνη.

Αλμυρό porridge: Η ιδανική επιλογή για να δοκιμάσεις τη βρώμη αλλιώς

Φριτάτα
Παρόμοια με το κις, η φριτάτα είναι ένα πιάτο αυγών που μπορεί να γεμιστεί με λαχανικά, τυρί και πρωτεΐνη. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε μερικά κρεμμύδια, πιπεριές και μανιτάρια. Στη συνέχεια, πρόσθεσε μερικά χτυπημένα αυγά και ψήσε στο φούρνο μέχρι να δέσει. Αυτό το πρωινό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη D και χολίνη.

Φριτάτα με γλυκοπατάτες

Τα αλμυρά πρωινά μπορούν να είναι εξίσου νόστιμα και θρεπτικά με τις γλυκές επιλογές. Δοκίμασε αυτές τις πέντε νόστιμες ιδέες για πρωινό για να ξεκινήσεις σωστά και γευστικά το Σαββατοκύριακο σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i