Αυγά σε σάλτσα ντομάτας με φέτα: Η πιο καλοκαιρινή συνταγή για το μεσημεριανό σου

Μια εύκολη συνταγή έτοιμη σε μόλις μισή ώρα.

Αυγά σε σάλτσα ντομάτας

Μια συνταγή από τη Madame Ginger (madameginger.com)

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που αφήνεις πίσω σου τα περίπλοκα και μπελαλίδικα φαγητά και προτιμάς καλοκαιρινές γεύσεις που όμως ετοιμάζονται εύκολα. Ένα από τα καλοκαιρινά φαγητά που είναι πεντανόστιμο και εύκολο σε μόλις μισή ώρα είναι και τα αυγά σε σάλτσα ντομάτας με φέτα.

Διάβασε επίσης: Ομελέτα με φέτα, ντομάτες και ελιές

Αυγά σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

ΜΕΡΊΔΕΣ: 2-3

ΧΡΌΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑΣ: 10'

ΧΡΌΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΈΜΑΤΟΣ: 30'

Υλικά

Για τα αυγά: 

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 800 γρ. τριμμένες αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1/2 ματσάκι κόλιαντρο ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 6 αβγά

Για το σερβίρισμα:

  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 7-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Τέλος, βάζουμε στο τηγάνι τον πελτέ, ανακατεύουμε καλά και ρίχνου- με τις τριμμένες ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Όταν πάρουν μια βράση, δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Αφήνουμε να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας συχνά, για 10-12 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα φέτας και το μαϊντανό ανακατεύοντας απαλά.
  6. Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε 6 λακκούβες στη σάλτσα και ρίχνουμε στην καθεμία από 1 αβγό προσέχοντας να μη σπάσει ο κρόκος.
  7. Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά και μαγειρεύουμε τα αβγά για 8-10 λεπτά, καλυμμένα με καπάκι.
  8. Σερβίρουμε με την υπόλοιπη φέτα, λίγο ακόμα μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κ.σ. γιαούρτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί.

Διάβασε επίσης: Συνταγές με αυγά έτοιμες σε 5 μόλις λεπτά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i