Πέντε ευεργετικές ιδιότητες του καφέ για την υγεία

Coffee addicted ενωθείτε, γιατί ο καφές τελικά είναι ωφέλιμος!

καφες Istock

Είναι η αγαπημένη πρωινή σου συνήθεια, είναι το ρόφημα που μοιράζεσαι με τους φίλους σου και συζητάτε τα πάντα! Μιλάμε για ένα φλιτζάνι καφέ, φυσικά. Αυτή η συνήθειά σου προσφέρει πολλά περισσότερα από το να σου δίνει απλά μια δόση ενέργειας για να μείνεις ξύπνια.

Η κατανάλωση περίπου δύο φλιτζανιών την ημέρα μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία σου. Μερικά από αυτά θα σε ξαφνιάσουν ευχάριστα, ενώ άλλα θα καταρρίψουν τον μύθο που θέλει να μην πρέπει να πίνεις καφέ καθημερινά. Εξαιρετικά νέα για τους coffee lovers! Πάρε, λοιπόν, το αγαπημένο σου ρόφημα και μάθε όλα τα καταπληκτικά οφέλη του για την υγεία.

Διάβασε επίσης: Γιατί το να πίνεις συνέχεια νερό δεν είναι καλή ιδέα;

5 ευεργετικές ιδιότητες του καφέ για την υγεία σου

καφες
Istock

Γεμάτoς με αντιοξειδωτικά

Κάντε στην άκρη, σοκολάτα και βατόμουρα γιατί ο καφές είναι, επίσης, γεμάτος αντιοξειδωτικά.

Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Εάν η απώλεια βάρους είναι ένας από τους στόχους σου, ο πρωινός σου καφές μπορεί να κάνει περισσότερα για εσένα από απλώς να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας. Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε το 2021, ο καφές θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας αποθήκευσης του λίπους και να υποστηρίξει την υγεία του εντέρου. Η υγεία του εντέρου είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την υγιή διαχείριση του βάρους.

Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και τη λειτουργία του εγκεφάλου

Το πρωινό ρόφημα περιέχει καφεΐνη, ένα διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος που βοηθά στην καταπολέμηση της κούρασης και στην αύξηση των επιπέδων ενέργειάς, γι' αυτό το αγαπάς τόσο πολύ. Πώς λειτουργεί όμως; Όταν το σώμα προσλαμβάνει καφεΐνη, ειδικοί υποδοχείς στον εγκέφαλο που μεσολαβούν σε κρίσιμες λειτουργίες όπως ο ύπνος, η διέγερση, η γνωστική λειτουργία, η μνήμη μπλοκάρονται. Με άλλα λόγια: Αντίο κούραση. Γεια σου, εγρήγορση.

Περιέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

Ο καφές περιέχει περίπου χίλιες διαφορετικές βοτανικές ενώσεις. Ο καφές περιέχει απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα, όπως κάλιο, μαγνήσιο και νιασίνη, η οποία υποστηρίζει ένα υγιές νευρικό σύστημα και το πεπτικό σύστημα.

Μπορεί να βελτιώσει τη φυσική απόδοση

Αν έχεις πιει ποτέ καφέ πριν από την προπόνηση, μπορεί να έχεις παρατηρήσει αλλαγές στα επίπεδα της δύναμής σου. Ο καφές ωθεί το σώμα να χρησιμοποιεί αποθέματα λίπους αντί για μυϊκό γλυκογόνο κατά τη διάρκεια προπονήσεων με αποτέλεσμα την παρατεταμένη χρήση των μυών που λειτουργούν, οδηγώντας τελικά σε καλύτερη απόδοση.

Διάβασε επίσης: 3 "αθώα" ροφήματα που κάνουν κακό στην υγεία σου- Το 2ο δεν το περιμένεις!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i