3 "αθώα" ροφήματα που κάνουν κακό στην υγεία σου- Το 2ο δεν το περιμένεις!

Υπάρχουν ορισμένα "υγιεινά" ροφήματα που δεν θα το πιστεύεις ότι προκαλούν προβλήματα στο σώμα σου!

χυμος_φρουτων istock

Το τι πίνεις είναι, εξίσου, σημαντικό με το τι τρως, οπότε πρέπει να δώσεις την κατάλληλη προσοχή στα ροφήματα που επιλέγεις. Το να μένεις ενυδατωμένη καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του σώματός σου.

Η κατανάλωση αρκετών υγρών βοηθά το σώμα σου να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και τη διάθεση, και βοηθά, επίσης, στην παροχή θρεπτικών συστατικών από το σώμα σου στα κύτταρα.

Διάβασε επίσης: Τα βήματα για να μετατρέψεις ένα smoothie σε ένα πραγματικά πλήρες γεύμα

Αλλά, δεν είναι όλα τα ροφήματα καλά για την υγεία σου!

Ορισμένα από αυτά μπορεί περιέχουν ποσότητες ζάχαρης, νατρίου, καφεΐνης ή ακόμα και αλκοόλ, τα οποία όχι μόνο δεν θα υποστηρίξουν την υγεία σου, αλλά μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για χρόνιες παθήσεις ή ασθένειες.

3 "αθώα" ροφήματα που κάνουν κακό στην υγεία σου- Το 2ο δεν το περιμένεις!

σοδα
istock

#1 Κρύο τσάι
Αυτό το δροσερό ρόφημα είναι γεμάτο ζάχαρη, ενώ μερικές ποικιλίες του περιέχουν πάνω από 48 γραμμάρια ζάχαρης ανά μπουκάλι. Καλό είναι, λοιπόν, να περιορίσεις το γλυκό κρύο τσάι που πίνεις στις ανοιξιάτικες βόλτες σου, γιατί δεν είναι τόσο υγιεινό όσο νομίζεις. Δυστυχώς, η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών έχει, επίσης, συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.


#2 Χυμός φρούτων
Ενώ ο χυμός μπορεί να παρασκευάζεται από φρούτα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και απαραίτητα υγιεινός. Οι χυμοί που δεν επισημαίνονται ως 100% φυσικοί, είναι συχνά πλούσιοι σε ζάχαρη. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να γνωρίζεις. Βεβαιώσου, λοιπόν, ότι επιλέγεις χυμούς που είτε αναγράφουν 100% φυσικοί είτε παρασκευάζονται μόνο με λαχανικά. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσεις το σάκχαρο στο αίμα σταθερό.


#3 Αναψυκτικά διαίτης
Ακριβώς επειδή επιλέγεις ένα αναψυκτικό διαίτης από ένα κανονικό αναψυκτικό, πέφτεις στην παγίδα να το θεωρείς πιο υγιεινό. Μια μελέτη με άτομα που πίνουν αναψυκτικό διαίτης διαπίστωσε ότι αύξησε τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας που σχετίζονται με καρδιαγγειακά. 

Διάβασε επίσης: Νερό με φράουλα για αποτοξίνωση του σώματος: 5 διαφορετικοί συνδυασμοί

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i