Αγγούρι: Ένα ευέλικτο συστατικό για νόστιμες και θρεπτικές συνταγές

Το αγγούρι δεν είναι μόνο αναζωογονητικό και ενυδατικό, αλλά και απίστευτα ευέλικτο.

αγγούρι iStock

Το αγγούρι δεν είναι μόνο αναζωογονητικό και ενυδατικό, αλλά και απίστευτα ευέλικτο όταν πρόκειται για συνταγές. Είτε τα καταναλώνεις ωμό, είτε τουρσί είτε μαγειρεμένο, μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό σε μια μεγάλη γκάμα νόστιμων και θρεπτικών συνταγών. Παρακάτω θα δούμε μερικούς δημιουργικούς και λαχταριστούς τρόπους για να ενσωματώσεις το αγγούρι σε σαλάτες, σούπες, smoothies, σάντουιτς και σνακ, ξεκλειδώνοντας πλήρως τις δυνατότητές του ως ευέλικτο και υγιεινό συστατικό.

Τραγανή και πολύχρωμη σαλάτα αγγουριού:

Αυτή η συνταγή πρόκειται για μια δροσερή σαλάτα αγγουριού με ένα μείγμα από λαχανικά όπως ντοματίνια, πιπεριές και κόκκινα κρεμμύδια. Συνδύασε με ένα πικάντικο dressing με λεμόνι και βότανα και θα δημιουργήσεις το τέλειο συνοδευτικό κρέατος ή ένα ελαφρύ και χορταστικό μεσημεριανό γεύμα.

Σούπα αγγουριού με απλή ψύξη:

Φτιάξε μια πανεύκολη, κρύα σούπα αγγουριού που συνδυάζει αγγούρια, γιαούρτι, φρέσκα μυρωδικά και μια νότα σκόρδου. Αυτή η κρεμώδης και δροσερή σούπα είναι ένα φανταστικό ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που έρχονται.

Άκρως καλοκαιρινή σούπα αβοκάντο με αγγούρι: νόστιμη και light

Smoothie με αγγούρι και αβοκάντο:

Χτύπησε στο μπλέντερ αγγούρι, ώριμα αβοκάντο, σπανάκι baby, γάλα αμυγδάλου και λίγο μέλι για ένα δροσιστικό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά smoothie. Αυτό το πράσινο παρασκεύασμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου ή να το καταναλώσεις μετά την προπόνηση.

Σάντουιτς με αγγούρι και φέτα:

Στρώσε τραγανές φέτες αγγουριού, θρυμματισμένη φέτα, ζουμερές ντομάτες και ελιές Καλαμάτας σε ψωμί ολικής αλέσεως, περιχυμένες με ένα ελαφρύ dressing. Αυτό το σάντουιτς προσφέρει έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων και υφών, ιδανικό για ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα.

Ρολά σούσι με αγγούρι:

Αντικατάστησε το παραδοσιακό εξωτερικό στρώμα για σούσι με φέτες αγγουριού για μια σπιτική και υγιεινή εκδοχή. Γέμισέ το με φρέσκα λαχανικά, αβοκάντο και πρωτεΐνη της επιλογής σου, όπως μαγειρεμένες γαρίδες ή τόφου. Αυτά τα ρολά σούσι με αγγούρι δεν είναι μόνο οπτικά ελκυστικά αλλά και χαμηλά σε υδατάνθρακες και με πολλή φρεσκάδα.

Νερό με έγχυμα αγγουριού και μέντας:

Αύξησε την ενυδάτωσή σου με νερό με φέτες αγγουριού και φρέσκα φύλλα μέντας. Αυτό το απλό αλλά αναζωογονητικό ρόφημα προσφέρει μια έκρηξη γεύσης και σε βοηθάει να πίνεις περισσότερο νερό όλη την ημέρα.

Ντιπ αγγουριού και γιαουρτιού:

Συνδύασε τριμμένα αγγούρια, γιαούρτι και άνηθο για να δημιουργήσεις ένα κρεμώδες και δροσιστικό ντιπ. Σερβίρεις με τσιπς πίτας ολικής αλέσεως ή τραγανά μπαστουνάκια λαχανικών για μια ελαφριά και υγιεινή επιλογή σνακ.

Από τις αναζωογονητικές σαλάτες μέχρι τα αναζωογονητικά smoothies, το αγγούρι είναι ένα ευέλικτο συστατικό που προσθέτει γεύση, υφή και θρεπτικά οφέλη σε μια μεγάλη γκάμα πιάτων. Πειραματίσου με αυτές τις συνταγές με βάση το αγγούρι και ανακάλυψε νέους τρόπους για να απολαύσεις τη δροσερή γεύση αυτού του ταπεινού λαχανικού απολαμβάνοντας τα οφέλη για την υγεία που προσφέρει. 

Αγγούρι: 8 επιστημονικά οφέλη από την καθημερινή του κατανάλωση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i