Summer tips: 6 απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να είσαι ενυδατωμένη το καλοκαίρι

Μάθε τα must θρεπτικά συστατικά του καλοκαιριού.

καλοκαιρι_διατροφη Istock

Το καλοκαίρι έχει ταυτιστεί με τις διακοπές, την θάλασσα και την ανεμελιά. Ωστόσο, μαζί με όλα αυτά τα θετικά το καλοκαίρι φέρνει μαζί του αφόρητη ζέστη, ιδρώτα και αφυδάτωση που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μόνο ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την ζέστη και την αφυδάτωση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το σώμα σου πρέπει να προσλαμβάνει συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να έχει όλα τα εφόδια που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τους εξωγενείς παράγοντες που το πολεμούν.

Summer tips: 6 απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να είσαι ενυδατωμένη το καλοκαίρι

Διάβασε επίσης: Βιταμίνη D: Τι μπορεί να εμποδίζει την παραγωγή της στον οργανισμό μας;

καλοκαιρι_διατροφη
Istock

Βιταμίνη C

Τους καλοκαιρινούς μήνες, το δέρμα εκτίθεται σε περισσότερη υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ελεύθερων ριζών και να οδηγήσει σε οξειδωτικό στρες. Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην εξουδετέρωση αυτών των ελεύθερων ριζών και προστατεύει το δέρμα από βλάβες. Ακτινίδια, πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ, ντομάτες, πατάτες είναι μερικές από τις τροφές που συναντάς την βιταμίνη C.

Μαγνήσιο

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουμε την τάση να ιδρώνουμε περισσότερο λόγω των υψηλότερων θερμοκρασιών και της αυξημένης φυσικής δραστηριότητας, που μπορεί να οδηγήσει σε ανισορροπίες των ηλεκτρολυτών. Το μαγνήσιο είναι ένας σημαντικός ηλεκτρολύτης που βοηθά στη ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών στο σώμα και επαναφέρει τα πράγματα σε μια ισορροπημένη κατάσταση. Αμύγδαλα, σπανάκι και κάσιους είναι μερικές από τις τροφές που συναντάς το μαγνήσιο.

Κάλιο

Το καλοκαίρι τείνουμε να χάνουμε περισσότερο κάλιο μέσω του ιδρώτα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκές κράμπες, κόπωση και αδυναμία. Τροφές πλούσιες σε κάλιο μπορούν να αντικαταστήσουν τους ηλεκτρολύτες που χάνουμε όπως είναι τα φασόλια, οι φακές και το μπρόκολο.

Ψευδάργυρος

Μαζί με την αύξηση της θερμοκρασίας έρχεται και η ευαισθησία σε λοιμώξεις λόγω αυξημένης έκθεσης σε βακτήρια και ιούς, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα σημαντική την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω της σωστής διατροφής. Ο ψευδάργυρος συμβάλλει σε ένα καλό ανοσοποιητικό, στην επούλωση πληγών και στη σύνθεση του DNA. Κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο όπως είναι οι ξηροί καρποί, το γιαούρτι και τα ολικής αλέσεως.

Πρωτεΐνη

Κάθε κύτταρο του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των μυών, των οστών, των ορμονών και των αντισωμάτων, είναι κατασκευασμένο από πρωτεΐνη! Αυτό σημαίνει ότι κάθε κύτταρο στο σώμα χρειάζεται και περιέχει πρωτεΐνη. Δώσε, λοιπόν, την απαραίτητη προσοχή στη διατροφή σου, ώστε να καταναλώνεις αρκετή πρωτεΐνη κατά τη διάρκεια - και- του καλοκαιριού. Τροφές που είναι πηγή πρωτεΐνης όπως τα θαλασσινά, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά πρέπει να έχουν σταθερή θέση στο καλοκαιρινό διαιτολόγιό σου.

Διάβασε επίσης: 8 απλοί τρόποι για να ενυδατώνεις το πρόσωπό σου εύκολα μέσα στη μέρα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i