Μαρία Λουίζα Βούρου: To tip της για να απολαμβάνει την αγαπημένη της διατροφική "ατασθαλία"

Ποιο είναι το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθεί και η συμβουλή της;

Μαρία Λουίζα Βούρου

H Μαρία Λουίζα Βούρου έγινε γνωστή ως παρουσιάστρια και πλέον είναι επιτυχημένη επιχειρηματίας στον χώρο του wellness. Είναι, δηλαδή, το... ιδανικό ταίρι για το Shape! Σε πρόσφατη συνέντευξή της, στο τεύχος μας για τον Αύγουστο, η Μαρία Λουίζα Βούρου μίλησε, μεταξύ άλλων, για την αγαπημένη της όχι - τόσο - υγιεινή τροφή αλλά και για τον τρόπο που καταφέρνει να την εντάξει μέσα στο γενικότερο πρόγραμμά της, έτσι ώστε να την απολαμβάνει χωρίς ενοχές αλλά και χωρίς αντίκτυπο στο σώμα της. 

Ακολουθείς αυστηρό πλάνο διατροφής; Ποια είναι η αγαπημένη σου όχι - τόσο - υγιεινή τροφή;

Ποτέ δεν ακολουθούσα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής, γιατί κάποιες φορές που πειραματίστηκα, όταν είχα πολύ αυστηρό διατροφικό πλάνο, δε μου έκανε καλό – κάποια στιγμή ξεσπούσα. Κι αυτό είναι το πρώτο που λέω και στις followers στο Instagram και στις γυναίκες με τις οποίες συνομιλούμε στο thehealthyplan.gr, ότι δηλαδή δεν πρέπει να κάνουμε ένα πρόγραμμα που μας πιέζει, μας κουράζει και το βλέπουμε σαν καταναγκαστικά έργα, γιατί δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα. Πρέπει να υιοθετήσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο να ταιριάζει σ’ εμάς και στην καθημερινότητά μας, να μη στερούμαστε, να τρώμε απ’ όλα κάνοντας επιλογές και με μέτρο.

Για να σου απαντήσω για τη δική μου διατροφική ατασθαλία… Μου αρέσουν πολύ τα ζυμαρικά και τα μπέργκερ, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, δεν τα θεωρώ διατροφική υπερβολή. Αν επιλέξεις κάτι πιο ελαφρύ ή αν το φας μεσημέρι, που μετά θα έχεις χρόνο να το "κάψεις", δεν έγινε και κάτι τρομερό! Ενοχοποιούνται κάποιες τροφές και νομίζουμε ότι, αν τρως μπέργκερ, ή ζυμαρικά, ή πίτσες, ή σουβλάκια, ή πατάτες τηγανητές, δεν μπορείς να είσαι αδύνατος. Αυτό είναι ένας μύθος που έχει πλέον καταρριφθεί.

Άσκηση ή διατροφή; Ποιο από τα δύο θα αξιολογούσες ως πιο σημαντικό για την καλή σωματική και ψυχική μας υγεία;

Θεωρώ ότι και τα δύο είναι σημαντικά, γιατί προσφέρουν διαφορετικά οφέλη στον οργανισμό και στη διάθεσή μας. Η γυμναστική είναι μια μορφή εκτόνωσης που μας βοηθά να νιώθουμε ευεξία και πιο υγιείς σωματικά και διανοητικά. Αλλά και η διατροφή είναι εξίσου σημαντική, γιατί, όταν είναι σωστή, μας αλλάζει τη διάθεση. Πολλές φορές, όταν φάμε κάτι ανθυγιεινό, με πολλά λάδια, πολλή ζάχαρη, νιώθουμε το σώμα μας βαρύ, το δέρμα μας θαμπό, ενώ μόλις φάμε κάτι πιο "υγιεινό", το σώμα μας αντιδρά και αμέσως νιώθουμε καλύτερα. Έτσι, δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω, θεωρώ ότι και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά. Απλά, ανάλογα με την καθημερινότητα και τις προτιμήσεις του, ο καθένας μπορεί να δώσει έμφαση στο ένα ή στο άλλο.

Μαρία Λουίζα Βούρου: Το πρωινό που καταναλώνει για να χάσει τα κιλά των διακοπών

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i