Αυγά: 4 εύκολοι τρόποι να τα μαγειρέψεις στο φούρνο μικροκυμάτων

Δες πώς θα φας τα πιο γευστικά και πετυχημένα αυγά ποσέ χρησιμοποιώντας τον φούρνο μικροκυμάτων σου.

eggs istock

Τα αυγά είναι, ίσως, η μοναδική τροφή που αξίζει να αναγορευτεί superfood. Προσφέρουν μία σειρά θρεπτικών συστατικών που συναντάς σπάνια στη σύγχρονη διατροφή, ενώ παράλληλα περιέχουν και τα 9 από τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειαζόμαστε για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση. Αυτό είναι σημαντικό γιατί το σώμα μας δεν μπορεί να παράγει αυτά τα αμινοξέα και πρέπει να τα λαμβάνει από τη διατροφή μας.

Τα αυγά είναι, επίσης, πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά που προάγουν την υγεία της καρδιάς, συμπεριλαμβανομένης της βεταΐνης και της χολίνης. Μια μελέτη σε σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους στην Κίνα έδειξε ότι η κατανάλωση ενός αυγού την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού, αν και οι ειδικοί τονίζουν ότι τα αυγά πρέπει να καταναλώνονται ως μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής για να είναι ωφέλιμα.

Μπορείς να τα απολαύσεις ως πρωινό, μεσημεριανό και σνακ μετά την προπόνηση, και όπως ήδη γνωρίζεις μαγειρεύεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Μάλιστα, ανακαλύψαμε και μερικούς διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος χρησιμοποιώντας το φούρνο μικροκυμάτων, είτε λαχταράς ένα φανταχτερό αυγό ποσέ είτε απλά ένα απλό τηγανητό αυγό.

Ρίξε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές και τεχνικές για ένα τέλεια μαγειρεμένο αυγό κάθε φορά.

Διάβασε επίσης: Πώς θα καταλάβεις ότι το αυγό είναι χαλασμένο;

Αυγά: 4 πανεύκολοι τρόποι μαγειρικής στον φούρνο μικροκυμάτων

αυγα_μαγειρικη
Istock

  1. Oμελέτα
  2. Αυγά ποσέ
  3. Βραστά αυγά
  4. Τηγανητά αυγά

1. Πώς να μαγειρέψεις ομελέτα στο φούρνο μικροκυμάτων

Το να φτιάχνεις ομελέτα στο φούρνο μικροκυμάτων είναι παιχνιδάκι. Βουτύρωσε ή ψέκασε λάδι σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και μετά σπάσε δύο αυγά σε αυτό. Πασπάλισε με αλάτι, πιπέρι και όποια άλλα μπαχαρικά επιθυμείς - φυσικά, και μπορείς να προσθέσεις τριμμένο τυρί ή λαχανικά σε κύβους ή ζαμπόν- και ολοκλήρωσε με μια δόση κρέμας ή ακόμα και νερό.

Στην συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα πιρούνι για να τα ανακατέψεις όλα μαζί. Ψήσε στο μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα, ανακάτεψε και επανάλαβε μέχρι να γίνουν τα αυγά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου.

αυγα_μαγειρεμα
Istock

2. Πώς να φτιάξεις αυγά ποσέ στο φούρνο μικροκυμάτων

Τα αυγά ποσέ μπορεί να είναι δύσκολο να τα φτιάξεις με τον κλασσικό τρόπο, αλλά είναι πανεύκολα στον φούρνο μικροκυμάτων. Πρόσθεσε λίγο νερό σε ένα μπολ ή μία κούπα κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια σπάσε προσεκτικά το αυγό μέσα σε αυτή. Χρησιμοποίησε μια οδοντογλυφίδα για να τρυπήσεις τον κρόκο, ώστε να διαφύγει ο ατμός και βάλε τον στο φούρνο μικροκυμάτων για 60 δευτερόλεπτα. Εάν τα ασπράδια έχουν γίνει αδιαφανή, είναι έτοιμα. Αν όχι, πρόσθεσε άλλα 30 δευτερόλεπτα στο χρόνο μαγειρέματός τους. Στράγγισε το νερό και ρίξε το αυγό ποσέ στο πιάτο σου. Καλή όρεξη!

αυγα_μαγειρικη
Istock

3. Πώς να βράσεις αυγά στο φούρνο μικροκυμάτων

Είναι πλέον δυνατό να αποκτήσεις ένα βραστό αυγό σε ελάχιστο χρόνο. Ξεκίνησε γεμίζοντας σχεδόν ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων με νερό και ψήνοντάς το σε μικροκύματα για τέσσερα λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί. Τρύπησε προσεκτικά το κέλυφος του αυγού με μια καρφίτσα και μετά ρίξε το στο ζεστό νερό.

Σκέπασε το μπολ με ένα πιάτο και ψήσε στα μικροκύματα για άλλα τέσσερα λεπτά στη μισή ισχύ -θα χρειαστεί να προσθέσεις ένα επιπλέον λεπτό χρόνο μαγειρέματος για κάθε επιπλέον αυγό που ρίχνεις στο μπολ. Άφησε το αυγό να καθίσει στο ζεστό νερό για ένα λεπτό και, στη συνέχεια, χρησιμοποίησε κρύο νερό για να το κρυώσεις. Το αυγό σου πρέπει να είναι έτοιμο για ξεφλούδισμα!

αυγα_μαγειρικη
Istock

4. Πώς να φτιάξεις τηγανητά αυγά στο φούρνο μικροκυμάτων

Θέλεις να απολαύσεις ένα τηγανητό αυγό χωρίς όλο το τηγάνισμα και τα λάδια στη κουζίνα; Βουτύρωσε ή ψέκασε λάδι στο μπολ σου και μετά σπάσε ένα ή δύο αυγά σε αυτό μην ξεχνάς το αλάτι και το πιπέρι!

 Βάλ'το σε υψηλή θερμοκρασία, ελέγχοντας το αυγό κάθε 30 δευτερόλεπτα για ένα άψογα μαγειρεμένο τηγανητό αυγό.

Διάβασε επίσης: Αυγά ή τυριά; Ένα crash test ανάμεσα στις δύο δημοφιλείς πρωτεΐνες

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i