Ας μιλήσουμε για την παχυσαρκία

Το 2024 ο ΠΟΥ μας ζητάει να μιλήσουμε ανοιχτά για την παχυσαρκία και… να συμπληρώσει ο καθένας αυτό που τον απασχολεί.

bars

Κάθε χρόνο στις 4 Μαρτίου γίνεται μια μεγάλη ανοιχτή συζήτηση γύρω από την παχυσαρκία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας, όπως έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, η παχυσαρκία έχει αναγνωριστεί ως ασθένεια που χαρακτηρίζεται από εξαιρετική πολυπλοκότητα για κάθε άνθρωπο, χώρα και κουλτούρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν αρκεί ένα και μόνο εργαλείο για να καταπολεμηθεί η νόσος της παχυσαρκίας, αλλά απαιτείται και διαφορετική προσέγγιση για το κάθε άτομο που νοσεί.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η ιατρική και επιστημονική κοινότητα ζητά την ενασχόληση όλων των εθνών καθώς και την ανοιχτή συζήτηση γύρω από την παχυσαρκία. Παρά το ότι υπάρχει η τεχνογνωσία αντιμετώπισης της παχυσαρκίας, τα στατιστικά είναι ανησυχητικά. Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με παχυσαρκία αναμένεται μέχρι το 2035 να αυξηθεί στους 1,9 δισεκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι ένας στους τέσσερις ανθρώπους στον κόσμο θα νοσεί με παχυσαρκία.

Το πιο ανησυχητικό και συνάμα στενάχωρο είναι ότι στην ίδια δεκαετία αναμένεται να αυξηθεί η παιδική παχυσαρκία κατά 100%. Καθώς οι νέοι επηρεάζονται περισσότερο από τις ραγδαίες αλλαγές, είναι σημαντική η συνεργασία μαζί τους για να οικοδομηθούν περιβάλλοντα και συνθήκες καλύτερες για τις επόμενες γενιές.

pop corn

Παχυσαρκία, μια παγκόσμια πανδημία

Η παχυσαρκία ως νόσος δεν επηρεάζει μόνο την υγεία του πληθυσμού, αλλά έχει και τρομερό αντίκτυπο στην οικονομία. Μάλιστα, μέχρι το 2035 εκτιμάται ότι ο παγκόσμιος οικονομικός αντίκτυπος του υπέρβαρου και του παχύσαρκου ατόμου θα ανέλθει στα 4 δισ. ευρώ.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ολόκληρος ο κόσμος γύρω μας και το περιβάλλον είναι υπεύθυνα για την υγεία μας. Το κλίμα, ο αέρας που αναπνέουμε, τα τρόφιμα που έχουμε στη διάθεσή μας και ο τρόπος με τον οποίο εμπορεύονται είναι μερικοί μόνο από τους σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να αναλογιστούν τα έθνη και να έρθουν κοντά, έτσι ώστε να δημιουργηθούν υγιή και βιώσιμα περιβάλλοντα με ανθρώπους που θα ζουν περισσότερο και ποιοτικά.

carbonara

Το εργαλείο δράσης των παχύσαρκων ατόμων

Ένα από τα εργαλεία που έχουν στα χέρια τους οι παχύσαρκοι άνθρωποι είναι η συνεχής δράση και "επίθεση" κατά της παχυσαρκίας της The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan. Εδώ και 40 χρόνια πλέον είναι σύμμαχος δίπλα σε όποιον επιθυμεί να αλλάξει πραγματικά τη ζωή του και να δει όχι μόνο τα κιλά στη ζυγαριά να αλλάζουν, αλλά και να βελτιώνεται ολόκληρη η ποιότητα ζωής του.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, αποδεικνύεται ότι χρησιμοποιώντας προϊόντα αντικατάστασης γεύματος, τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, μια πάθηση
που πολλές φορές συνοδεύει την παχυσαρκία, καταφέρνουν να μειώσουν το σωματικό βάρος και λίπος, να περιορίσουν τη φαρμακευτική αγωγή για τον διαβήτη ή ακόμα και να τη σταματήσουν εντελώς ρυθμίζοντας καθαρά με διατροφή τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Τα γεύματα που παρέχει η The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σε όλα τα μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά, βοηθώντας τον διαιτώμενο να διώξει από πάνω του βάρος και λίπος, αν το επιθυμεί, ή να διατηρήσει το σωματικό του βάρος δίνοντας στον οργανισμό του θρέψη και όλα τα απαραίτητα για μια υγιή καθημερινότητα.

Δίπλα στον διαιτώμενο είναι και θα είναι πάντα ο προσωπικός του σύμβουλος για να τον καθοδηγεί σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας αλλά και μετέπειτα, για να μπορέσει να διατηρήσει το αποτέλεσμα. Είναι ίσως και ο κυριότερος λόγος που το πρόγραμμα πετυχαίνει. Είναι αυτό ακριβώς που ζητά ο ΠΟΥ για την παχυσαρκία: επικοινωνία και συζήτηση.

Αυτό έχουν καθημερινά όλοι όσοι εμπιστεύονται την The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan και τον σύμβουλό τους. Ας σπάσουμε όλες τις προκαταλήψεις γύρω από την παχυσαρκία, που σταματούν την πρόοδο. Ας μιλήσουμε για τη σημασία που έχουν η πρόληψη, η διαχείριση των υγειονομικών υποδομών και η αξιοποίηση των τροφίμων. Ας μιλήσουμε για την παχυσαρκία.

Επικοινώνησε με την The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan σήμερα, καλώντας στο τηλ.: 212 213 4383, ή άφησε τα στοιχεία σου στη φόρμα επικοινωνίας που θα βρεις στο one2onediet.gr και ένας σύμβουλος θα σε καλέσει για να σε ενημερώσει.

Facebook

Instagram

YouTube

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i