Ροχαλητό | 5 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις

Για να σταματήσεις την ηχορύπανση στο υπνοδωμάτιό σου από το ροχαλητό βγάλε από τη διατροφή σου αυτές τις τροφές!

γυναίκα και ροχαλητό istock

Αν αναζητάς έναν καλύτερο βραδινό ύπνο ή θέλεις να απαλλάξεις τον σύντροφό σου από το να μείνει ξύπνιος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της νύχτας, ρίξε μια ματιά στη διατροφή σου και προσπάθησε να κόψεις τροφές που μπορούν να προκαλέσουν το ροχαλητό.

Ροχαλίζεις; 5 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις 

Για την πρόληψη του ροχαλητού, συνιστώνται αντιφλεγμονώδεις τροφές όπως λαχανικά, φρούτα, σολομός, ξηροί καρποί και καλά λιπαρά από πηγές όπως το αβοκάντο και το ελαιόλαδο.

  1. Γαλακτοκομικά προϊόντα
  2. Γλυκά και ποτά
  3. Προϊόντα σίτου
  4. Fast food
  5. Κρέας με πολλά λιπαρά

1. Γαλακτοκομικά προϊόντα

Το γιαούρτι, το τυρί και το παγωτό πριν τον ύπνο μπορεί να επιδεινώσουν το ροχαλητό επειδή η λακτόζη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα αυξάνει την παραγωγή βλέννας που συμβάλλει στο ροχαλητό.

2. Γλυκά και ποτά

Εάν θέλεις να σταματήσεις το ροχαλητό, απόφευγε να τρως γλυκά, μπισκότα, επιδόρπια και αναψυκτικά το βράδυ γιατί η υψηλή πρόσληψη επεξεργασμένων σακχάρων μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή στο λαιμό και τις ρινικές οδούς.

Επίσης, η κατάχρηση αλκοόλ μπορεί να χαλαρώσει τους μυς του λαιμού, να φράξει τις αναπνευστικές οδούς και να προκαλέσει ροχαλητό.

3. Προϊόντα σίτου

Τα περισσότερα ψωμιά και αρτοσκευάσματα έχουν επεξεργασμένο αλεύρι σίτου και συμβάλουν στη φλεγμονή στους αεραγωγούς και τα ιγμόρεια και ενισχύσουν τα μόρια που προκαλούν την παραγωγή βλέννας. Οι επιλογές χωρίς γλουτένη είναι καλύτερες αν θέλεις να μειώσεις το ροχαλητό.

4.  Fast food 

Το γρήγορο φαγητό είναι εξαιρετικά επεξεργασμένο, επομένως μπορεί να προκαλέσει συμφόρηση στο αναπνευστικό σύστημα και ενδεχομένως να επιδεινώσει το ροχαλητό. Η κατανάλωση μεγαλύτερων γευμάτων κοντά στην ώρα του ύπνου μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία που προκαλεί διαταραχές ύπνου και χειρότερο ροχαλητό.

5. Κρέας με πολλά λιπαρά

Οι άνθρωποι μπορεί να ροχαλίζουν επειδή τρώνε κρέας, ειδικά τα λιπαρά κομμάτια, επειδή η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και τα κορεσμένα λιπαρά πυροδοτούν την παραγωγή φλέγματος. Η επιλογή άπαχων κρεάτων είναι προτιμότερη και θα πρέπει να αποφεύγεις να τρως κρέας λίγο πριν πας για ύπνο.

Τι να κάνεις

Εάν ροχαλίζεις εσύ ή ο σύντροφός σου ψάξε για τροφές που περιέχουν:

  • Βιταμίνη Β: Θα τη βρεις σε βερίκοκα, ψάρια, κοτόπουλο, αμύγδαλα, αυγά.
  • Μαγνήσιο και ασβέστιο: Η έλλειψή τους προκαλεί ένταση, συσπάσεις στους μυς, κράμπες και αδυναμία χαλάρωσης. Θα τα βρεις στα φουντούκια, ψάρια και σκουροπράσινα λαχανικά.
  • Τρυποφάνη: Αμινοξύ που μετατρέπεται σε σεροτονίνη, μια ορμονη ζωτικής σημασίας για τον ύπνο. Βρίσκεται σε μπανάνες, στα αυγά, στο γάλα, τη γαλοπούλα, το μοσχάρι και τις φακές.

Η απλή άσκηση που σταματάει το ροχαλητό | Θέλει μόνο μισό λεπτό

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i