
Λατρεύεις την κρεμώδη υφή και τη βελούδινη γεύση της κρέμας γάλακτος, αλλά σε προβληματίζουν οι θερμίδες και τα λιπαρά της; Κανένα πρόβλημα! Η μαγειρική είναι γεμάτη έξυπνες λύσεις, και υπάρχουν υπέροχες, πιο ελαφριές εναλλακτικές που δεν θυσιάζουν ούτε γεύση ούτε απόλαυση. Δες παρακάτω μερικές εύκολες και υγιεινές επιλογές που θα μεταμορφώσουν τα πιάτα σου, κρατώντας τα ζυμαρικά σου λαχταριστά αλλά πιο ισορροπημένα.
1. Γιαούρτι: η ελαφριά κρέμα
Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική επιλογή για να προσθέσεις κρεμώδη υφή στα πιάτα σου χωρίς να φορτώσεις το φαγητό με θερμίδες και λιπαρά. Δοκίμασέ το σε σούπες, σάλτσες ή ακόμη και σε γλυκά.
Πώς να το χρησιμοποιήσεις:
Σε σούπες: Αν θέλεις να κάνεις τη σούπα σου πιο πλούσια, ανακάτεψε λίγο στραγγιστό γιαούρτι στο τέλος της διαδικασίας μαγειρέματος.
Σε σάλτσες: Αντικατέστησε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι σε σάλτσες για λιγότερες θερμίδες αλλά με την ίδια κρεμώδη υφή.
Στα γλυκά: Για μια πιο ελαφριά εκδοχή των γλυκών σου, πρόσθεσε γιαούρτι σε συνταγές με κρέμες και παγωτά.
2. Κρέμα καρύδας: η εξωτική εναλλακτική
Η κρέμα καρύδας είναι ιδανική για να δώσεις μια τροπική νότα στα πιάτα σου και να κάνεις τα γλυκά σου ακόμα πιο απολαυστικά. Είναι επίσης λιγότερο παχυντική από την κρέμα γάλακτος και γεμάτη γεύση.
Πώς να τη χρησιμοποιήσεις:
Σε κάρι: Χρησιμοποίησέ την για να κάνεις τα κάρι σου πιο κρεμώδη και γεμάτα γεύση. Δώσε μια εξωτική πινελιά με λίγη κρέμα καρύδας.
Σε γλυκά: Τέλεια για την παρασκευή επιδορπίων, όπως πουτίγκα και κρέμες. Μπορείς να τη χτυπήσεις με λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για να φτιάξεις μια γλυκιά κρέμα.
3. Γάλα αμυγδάλου: η ελαφριά επιλογή
Το γάλα αμυγδάλου είναι μια εξαιρετική επιλογή αν θέλεις κάτι πολύ ελαφρύ και με λιγότερες θερμίδες από την κρέμα γάλακτος. Έχει απαλή γεύση που ταιριάζει σε πολλά πιάτα.
Πώς να το χρησιμοποιήσεις:
Σε σούπες και σάλτσες: Αντικατέστησέ το με γάλα αμυγδάλου σε συνταγές που απαιτούν κρέμα γάλακτος. Θέλεις να βεβαιωθείς ότι δεν έχει γεύση αμυγδάλου; Δοκίμασε το γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη.
Στο μαγείρεμα: Χρησιμοποίησέ το αντί για κρέμα γάλακτος σε συνταγές για ζυμαρικά ή ριζότο.
4. Τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά: η πιο κρεμώδης εναλλακτική
Αν θέλεις κάτι που να έχει σχεδόν την ίδια υφή με την κρέμα γάλακτος αλλά με λιγότερες θερμίδες, το τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά είναι η λύση. Είναι τέλειο για χρήση σε σάλτσες και σούπες.
Πώς να το χρησιμοποιήσεις:
Σε σάλτσες: Χρησιμοποίησέ το για να κάνεις τις σάλτσες σου πιο πλούσιες χωρίς να προσθέσεις επιπλέον λιπαρά.
Σε γλυκά: Αντικατέστησέ το με τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών για να φτιάξεις πλούσια αλλά ελαφριά επιδόρπια.
Διάβασε επίσης:
Διατροφικές συμβουλές για καλή υγεία
Χωρίς ζάχαρη: 6 συμβουλές για να την μειώσεις από τη διατροφή σου
Συνταγή για σκορδόψωμο χωρίς αλεύρι (και με έξτρα πρωτεΐνη)
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr