
Από τη Βαλεντίνη Ρίζου, κλινική διαιτολόγο, MSc, απόφοιτη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου nutricare4health Valentini Rizou Dietitian (@nutricare4health).
Mug cake μπανάνας, μια χειμερινή συνταγή χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, αλλά γεμάτη θρεπτικά συστατικά, ενέργεια και μοναδική γεύση.
Mug cake μπανάνας
Υλικά για 2 μερίδες
- 1 μπανάνα
- 40 γρ. νιφάδες βρόμης αλεσμένες
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. γάλα
- 1,5% 1 αβγό 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1-2 κ.σ. άγλυκη σκόνη κακάο (χωρίς ζάχαρη)
- 1 κ.γ. φιστικοβούτυρο από 100% φιστίκια, χωρίς ζάχαρη και φοινικέλαιο
1. Χρησιμοποίησε κούπες ασφαλείς για τον φούρνο μικροκυμάτων και άλειψέ τες με 1 κ.γ. ελαιόλαδο με τη βοήθεια ενός πινέλου.
2. Ξεφλούδισε και πολτοποίησε την μπανάνα με ένα πιρούνι σε μπολ.
3. Πρόσθεσε το αβγό και το γάλα και ανακάτεψε καλά ώστε να γίνει ένας χυλός.
4. Πρόσθεσε την αλεσμένη βρόμη, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και χτύπησε ελαφρά με σύρμα, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
5. Βάλε το μείγμα στις κούπες με ένα κουτάλι και ψήσε στον φούρνο μικροκυμάτων για 45-60 δευτερόλεπτα στα 1.200 Watt.
6. Έλεγξε μετά από 45 δευτερόλεπτα για να βεβαιωθείς ότι έχει ψηθεί. Τα κέικ θα πρέπει να φαίνονται φουσκωμένα.
7. Σέρβιρε με το φιστικοβούτυρο και απόλαυσε με ζεστό τσάι.
ΑΠΟ ΤΟ SHAPE NOEMBΡΙΟΥ 2024
Διάβασε επίσης:
Έξι συνταγές για να έχεις έτοιμο, υγιεινό πρωινό όλη την εβδομάδα
Μπανάνα: 7 διαφορετικοί τρόποι να την καταναλώσεις πριν ή μετά την προπόνηση
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr