
Μετά από πολλά χρόνια απουσίας, η Meghan Markle επιστρέφει στη μικρή οθόνη με τη νέα της σειρά στο Netflix, "With Love, Meghan", όπου μοιράζεται τις αγαπημένες της συνταγές και μαγειρικά μυστικά. Ωστόσο, μια μικρή γεύση από αυτά τα μυστικά, μας την έδωσε πριν από αρκετά χρόνια, το 2016, όταν βρέθηκε στην εκπομπή "The Today Show" και παρουσίασε μία από τις αγαπημένες της συνταγές. Εκεί, μοιράστηκε με τους θεατές ένα ιδιαίτερο tip για το μαρούλι.
Μαρούλι στη... σχάρα
Συνήθως, το μαρούλι το καταναλώνουμε ωμό σε σαλάτες, αλλά η Meghan μας προτείνει να το ψήσουμε. Το ψήσιμο του μαρουλιού αναδεικνύει τη γεύση του και του δίνει μια καπνιστή αίσθηση. Το είδαμε για πρώτη φορά το 2016, όταν η Meghan παρουσίασε στη συγκεκριμένη εκπομπή μια ψητή σαλάτα με μαρούλι και γαρίδες. Σύμφωνα με την ίδια, λοιπόν, το ψήσιμο του μαρουλιού κάνει τη γεύση του πιο πλούσια και ενδιαφέρουσα, ενώ παράλληλα, δεν χάνει τη φρεσκάδα του.
Κατερίνα Παπουτσάκη: Τα 5 μυστικά που τη βοηθούν να διατηρεί γραμμωμένο κορμί στα 45 της
Πώς να ψήσεις το μαρούλι
Η διαδικασία είναι πανεύκολη και δεν χρειάζεσαι άλλα υλικά. Κόψε το μαρούλι στα δύο κατά μήκος και άφησέ το στη σχάρα για λίγα λεπτά, μέχρι να κάνει σημάδια από τη φωτιά. Το ψήσιμο θα του δώσει γλυκιά και ελαφρώς καπνιστή γεύση, που θα απογειώσει τη σαλάτα σου. Η Meghan προτείνει να επιλέξεις ένα πιο ανθεκτικό είδος μαρουλιού, όπως το ρομάνα, για να μην μαραθεί γρήγορα.
Μόλις το μαρούλι ψηθεί, μπορείς να το προσθέσεις σε διάφορες σαλάτες, είτε με γαρίδες, είτε με άλλα λαχανικά ή φρούτα. Μπορείς επίσης να το σερβίρεις με φρέσκα βότανα ή ό,τι υλικά σου αρέσουν. Το ψημένο μαρούλι θα δώσει μια γεύση που δεν θα βρεις σε καμία παραδοσιακή σαλάτα και είναι σίγουρα μια πρωτότυπη πρόταση για το καθημερινό σου γεύμα ή ακόμα και για πιο επίσημες περιστάσεις.
Τάνια Τρύπη: Η απόφαση που άλλαξε τη ζωή της - τι απέκλεισε για πάντα από τη διατροφή της
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr