Ζυμαρικά με 60% λιγότερα σάκχαρα: Tο υγιεινό πιάτο του καλοκαιριού χωρίς στερήσεις και χωρίς ενοχές

Πες ναι στα μακαρόνια, όχι στο food coma με αυτή τη νέα σειρά ζυμαρικών!

spaghetti istock

Ας είμαστε ειλικρινείς, όσο κι αν μπαίνεις σε ρυθμούς ισορροπημένης διατροφής,
προετοιμασίας γευμάτων και γενικώς παρακολούθησης της διατροφής σου, τα μακαρόνια δύσκολα τα κόβεις. Είναι comfort food, είναι εύκολα, είναι παιδική ανάμνηση, είναι απόλαυση. Και μέχρι τώρα, ήταν και… ενοχή. Ιδίως για όσους προσπαθούν να κρατήσουν σε αποδεκτά επίπεδα τα σάκχαρα στο αίμα ή να χτίσουν ένα πιο ισορροπημένο διατροφικό μοτίβο χωρίς απότομες γλυκαιμικές εκρήξεις.

Όμως, κάτι αλλάζει - και μάλιστα, όχι θεωρητικά. Αλλά χειροπιαστά, στο πιάτο. Τα νέα ζυμαρικά χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (ΧΓΔ) της ΜΑΚΒΕΛ είναι εδώ για να αποδείξουν πως μπορείς να έχεις και υγεία και απόλαυση. 

ΜΑΚΒΕΛ

Από το "ολικής" στο "ουσιαστικά πιο υγιεινό"

Για πολλά χρόνια τα ζυμαρικά ολικής άλεσης θεωρούνταν η αυτονόητη εναλλακτική των κλασικών ζυμαρικών. Και πράγματι, έχουν τα οφέλη τους, κυρίως λόγω των φυτικών ινών. Όμως, η επιστήμη μας λέει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Όπως εξηγεί και ο Δρ. Κωνσταντίνος Ξένος, κλινικός διαιτολόγος -διατροφολόγος: "Τα τρόφιμα με υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες τείνουν να έχουν χαμηλότερο ΓΔ. Οι φυτικές ίνες διέρχονται άπεπτες από το γαστρεντερικό σωλήνα, προάγοντας το αίσθημα κορεσμού και επιβραδύνοντας την πέψη. Ωστόσο, η επίδραση των φυτικών ινών στον ΓΔ δεν είναι ομοιόμορφη. Συγκεκριμένοι τύποι διαιτητικών ινών, ιδίως οι διαλυτές ίνες, μειώνουν τη δυναμική της πέψης και της απορρόφησης των υδατανθράκων. Αυτό σημαίνει ότι τόσο ο τύπος όσο και η ποσότητα των φυτικών ινών είναι σημαντικοί παράγοντες για την επίδρασή τους στον ΓΔ. Είναι σημαντικό να σημειωθεί μια ιδιαιτερότητα των προϊόντων "ολικής άλεσης" και της επεξεργασίας: ενώ τα δημητριακά ολικής άλεσης γενικά συνδέονται με χαμηλότερο ΓΔ ο τρόπος επεξεργασίας τους, ιδίως η άλεση σε λεπτό αλεύρι, μπορεί να μετριάσει σημαντικά αυτό το όφελος. Αυτό σημαίνει ότι η ετικέτα "ολικής άλεσης" από μόνη της δεν αποτελεί εγγύηση για σημαντικά χαμηλότερο ΓΔ, ειδικά όταν ο κόκκος έχει υποστεί λεπτή άλεση. Ο ΓΔ είναι ένας σύνθετος δείκτης που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες πέρα από την απλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συμπεριλαμβανομένου του βαθμού επεξεργασίας, των μεθόδων μαγειρέματος και της παρουσίας άλλων μακροθρεπτικών συστατικών. Ενώ ο ΓΔ είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, μια ολιστική προσέγγιση στη διατροφή, που περιλαμβάνει τον έλεγχο των μερίδων, ισορροπημένα γεύματα και σωστή προετοιμασία των τροφίμων, είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική διαχείριση του σακχάρου στο αίμα και τη συνολική υγεία."

ΜΑΚΒΕΛ

Το ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι μόνο το "ολικής", αλλά το πόσο απορροφώνται οι υδατάνθρακες και πώς ανταποκρίνεται το σώμα. Και εδώ ακριβώς έρχεται η καινοτομία της ΜΑΚΒΕΛ.

Τι κάνει τα ζυμαρικά ΧΓΔ της ΜΑΚΒΕΛ να ξεχωρίζουν;

Αρχικά, δεν είναι απλώς ένα ακόμα "υγιεινό" προϊόν. Είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων ερευνών και πιστοποιημένων in vivo κλινικών μελετών, με τη σφραγίδα του Oxford Brookes University στο Ηνωμένο Βασίλειο, του κορυφαίου φορέα παγκοσμίως σε θέματα γλυκαιμικού δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι δεν μιλάμε για υποθέσεις ή εικασίες, αλλά για μετρήσιμα αποτελέσματα:

  • 60% λιγότερα σάκχαρα σε σχέση με τα κλασικά ζυμαρικά
  • Αυξημένο αίσθημα κορεσμού, χάρη στον ειδικό σχεδιασμό και τις φυτικές ίνες
  • Σταθερότερος γλυκαιμικός έλεγχος, κάτι που ωφελεί όχι μόνο άτομα με προδιάθεση για σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και όσους θέλουν να αποφύγουν τις γλυκαιμικές "βουτιές" μέσα στην ημέρα
  • Γεύση και υφή ίδια με τα λευκά μακαρόνια. Όχι, δεν θα σου λείψει τίποτα.

ΜΑΚΒΕΛ

Το πιο εντυπωσιακό; Είναι ζυμαρικά όπως τα ξέρουμε, με την ίδια μαγειρική συμπεριφορά, το ίδιο "δέσιμο" με τη σάλτσα και το ίδιο comfort feeling.

Θα είμαι ειλικρινής. Έχω φάει κάθε πιθανή "εναλλακτική" στα ζυμαρικά, από όσπρια και σπανάκι, μέχρι φακές και καρότα. Άλλες φορές λείπει η γεύση, άλλες η υφή, άλλες απλά... δεν θες να τα ξαναφάς. Αλλά εδώ; Έφτιαξα τα αγαπημένα μου σπαγγέτι με ελαιόλαδο, σκόρδο και ντοματίνια και δεν άλλαξε τίποτα στη γεύση. Τίποτα. Μόνο που, ώρες μετά, δεν ένιωσα αυτό το γνώριμο crash που με κάνει να θέλω να λιώσω στον καναπέ ή να ψάξω γλυκό. Ένιωσα χορτάτη, αλλά ελαφριά. Και αυτό, για μένα, είναι win.

ΜΑΚΒΕΛ

Γιατί τα ΧΓΔ της ΜΑΚΒΕΛ είναι κάτι παραπάνω από ένα διατροφικό trend

Σε μια εποχή που τα πάντα κρίνονται από την απόδοση στο γυμναστήριο, στη δουλειά, στην καθημερινή ενέργεια, το φαγητό δεν μπορεί να είναι απλώς "νόστιμο". Πρέπει να σε στηρίζει. Να δουλεύει υπέρ σου, όχι εναντίον σου. Τα ζυμαρικά ΧΓΔ της ΜΑΚΒΕΛ κάνουν ακριβώς αυτό: Σου επιτρέπουν να συνεχίσεις να απολαμβάνεις την πιο αγαπημένη ελληνική τροφή, χωρίς ενοχές και χωρίς συμβιβασμούς, με τρόπο που ενισχύει το wellness mindset, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις συνταγές ή να εκπαιδευτείς από την αρχή στο πώς να τρως. Και ναι, κάπως έτσι το καθημερινό σου πιάτο μπορεί να γίνει ένα μικρό act αυτοφροντίδας.

ΜΑΚΒΕΛ

Δες περισσότερες πληροφορίες για τα ζυμαρικά χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη ΜΑΚΒΕΛ εδώ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i