instagram
Φαντάσου να βάζεις μια κουταλιά από πλούσια, βελούδινη πραλίνα φουντουκιού πάνω σε ψωμί ή κρέπα και να λιώνει αργά στο στόμα σου. Με μόλις 4 υλικά, αυτή η συνταγή από την pastry chef Irene Vu (@irene.vulku), δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις έτοιμες εκδοχές - και χωρίς τα πρόσθετα και τα συντηρητικά που κρύβουν. Η γεύση του καβουρδισμένου φουντουκιού, το κακάο και η σοκολάτα ενώνονται σε μια τέλεια κρέμα που θα θες να βάζεις παντού.
Το καλύτερο; Δεν χρειάζεσαι ούτε περίπλοκο εξοπλισμό ούτε ώρες στην κουζίνα. Με ένα απλό blender και δύο λεπτά από τον χρόνο σου, η πραλίνα σου θα έχει την πιο λεία και πλούσια υφή. Είναι το τέλειο γλυκό άλειμμα για το πρωινό σου, για γέμιση σε γλυκά ή απλώς για να την απολαμβάνεις με το κουτάλι - χωρίς τύψεις, μόνο απόλαυση.
Πραλίνα φουντουκιού
Υλικά:
- 200 γρ. φουντούκια
- 60 γρ. bitter σοκολάτα
- 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 10 γρ. κακάο
Εκτέλεση:
1) Καβουρδίζεις τα φουντούκια σε μέτριο φούρνο για λίγα λεπτά, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.
2) Τα βάζεις στο blender και τα αλέθεις μέχρι να γίνουν πάστα.
3) Προσθέτεις το κακάο και συνεχίζεις το άλεσμα.
4) Ρίχνεις στη συνέχεια τη σοκολάτα και αλέθεις πάλι μέχρι να έχεις μια λεία, κρεμώδη υφή.
5) Μεταφέρεις σε βάζο και την απολαμβάνεις όπως θέλεις.
Διάβασε επίσης:
Βελούδινη πραλίνα "σοκολάτας" με μόνο 2 υλικά - Χωρίς ζάχαρη!
Nutella φράουλα με μόλις 3 υλικά - τόσο εθιστική όσο και υγιεινή
Σπιτική πουτίγκα πρωτεΐνης χωρίς ζάχαρη - Γίνεται σε 2'
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr