Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι - Το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή

Μια γρήγορη και αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που γίνεται πανεύκολα με σιμιγδάλι, φέτα και γιαούρτι.

Εύκολη τυρόπιτα iStock

Η τυρόπιτα είναι από τα αγαπημένα ορεκτικά και σνακ που μπορείς να απολαύσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ωστόσο, ξέρουμε όλες πόσο δύσκολο μπορεί να είναι όταν πρέπει να ανοίξεις φύλλο και να φτιάξεις την κλασική εκδοχή στο σπίτι. Κολλάει, σκίζεται, χρειάζεται χρόνο και υπομονή - και πολλές φορές η διαδικασία μπορεί να σου φανεί πολύπλοκη, ακόμα κι αν αγαπάς το ψήσιμο.

Ο Άκης Πετρετζίκης σου έχει τη λύση με την ιδανική τυρόπιτα με σιμιγδάλι, που δεν χρειάζεται φύλλο και γίνεται σε μόλις λίγα λεπτά. Αυτή η συνταγή είναι μια πανεύκολη εκδοχή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο που γίνεται με σιμιγδάλι, φέτα και γιαούρτι. Θα χρειαστείς 10-15 λεπτά προετοιμασίας και θα έχεις ένα τέλειο ορεκτικό ή σνακ για όλη την οικογένεια. Το αποτέλεσμα είναι αφράτο, γευστικό και τόσο πρακτικό, που θα γίνει η αγαπημένη σου λύση όταν θέλεις γρήγορα μια τυρόπιτα χωρίς πολύ κόπο.

Τυρόπιτα με σιμιγδάλι

Υλικά:

  • 300 γρ. σιμιγδάλι, μέτριο + έξτρα για το πασπάλισμα
  • 600 γρ. φέτα
  • 150 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το ταψί
  • 3 αυγά, μεσαία
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 10%
  • 150 γρ. γάλα πλήρες
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη

Εκτέλεση:

1) Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.

2) Ρίχνεις σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τα αυγά, το γιαούρτι και το γάλα, και ανακατεύεις με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

3) Προσθέτεις το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη, και ανακατεύεις ξανά με το σύρμα.

4) Προσθέτεις το σιμιγδάλι και ανακατεύεις με το σύρμα.

5) θρυμματίζεις τη φέτα με τα χέρια σου μέσα στο μπολ και ανακατεύεις με μια σπάτουλα σιλικόνης.

6) Αλείφεις με ένα πινέλο ένα ταψί διαστάσεων 28x36 εκ. με ελαιόλαδο και πασπαλίζεις με σιμιγδάλι.

7) Αδειάζεις το μείγμα στο ταψί και το απλώνεις με τη σπάτουλα.

8) Πασπαλίζεις από πάνω με σιμιγδάλι και ραντίζεις με ακόμα λίγο ελαιόλαδο.

9) Μεταφέρεις το ταψί στην πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνεις για 45-50 λεπτά.

10) Βγάζεις από τον φούρνο και αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς, κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις.

Διάβασε επίσης:

Συνταγή για τυροπιτάκια "express" με καρότο - χωρίς βούτυρο

Τα πιο αφράτα σπανακοτυρομπαλάκια - γρήγορα και χωρίς μίξερ

Εύκολη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο - Μόνο με τορτίγια ολικής

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i