Τα 9 θρεπτικά συστατικά που δρουν κατά του καρκίνου και ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ που τα περιέχουν

Αυτά τα φυτοθρεπτικά στοιχεία των τροφών και τις ιδιότητές τους.

09.02.2020

εχεις διαβασει

Σου προσφέρουμε έναν οδηγό με τα πιο κοινά φυτοθρεπτικά συστατικά- συστατικά των φυτών, και τις τροφές που τα περιέχουν και τα οφέλης τους. Αυτές είναι οι τροφές που θεραπεύουν.

-Καροτενοειδή (β-καροτίνη, λυκοπένιο, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη)

Πηγές: καρότα, ντομάτες, φυλλώδη λαχανικά, βερίκοκα, καρπούζια
Οφέλη: Προστατεύουν την όραση, βοηθούν στην αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου και του καρκίνου του προστάτη, του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και του στήθους

-Dιαλλυλ- δισουλφίδιο [DADS]

Πηγές: κρεμμύδι, σκόρδο, πράσo, σχοινόπρασο

2. Γαρνίρισε το Πιάτο με Άνηθο ή Πράσο
Οφέλη: Βοηθά στην καταπολέμηση της στεφανιαίας νόσου και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι τροφές που ΜΕΙΩΝΟΥΝ την απορρόφηση ασβεστίου!

-Φλαβονοειδή

Πηγές: τσάι, καφές, εσπεριδοειδή


Οφέλη: Μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του στόματος, του λαιμού και του στομάχου και αυξάνεται η άμυνα κατά της στεφανιαίας νόσου

-Ινδόλες

Πηγές: Μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών

Οφέλη: Απομακρύνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, διατηρούν τη μνήμη, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου

[related id="53430"]

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece