
Η Socca είναι μια εναλλακτική της τορτίγια και τρώγεται με τα χέρια.
Υλικά
- 1 κούπα αλεύρι ρεβυθιού (θα το βρεις στα ντελικατέσεν
- 1 κούπα νερό
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Μπορείς να προσθέσεις και μυρωδικά όπως θυμάρι ή ρίγανη, 1 σκελίδα σκόρδο, και λίγη σκόνη τσίλι ή κύμινο ή καυτερή πάπρικα.
- Φτιάχνεις το χυλό προσθέτωντας όλα τα υλικά μαζί. Αφήνεις στην άκρη για 2 ώρες για να ξεκουραστεί το αλεύρι και να απορροφήσει σωστά τα υγρά.
- Προθερμαίνεις το τηγάνι, βάζεις λίγο λάδι και απλώνεις, όπως όταν φτιάχνουμε κρέπες.
- Ψήνεις για τρία λεπτά και γυρίζεις με σπάτουλα. Η socca πρέπει να είναι τραγανή.
- Κόβεις σε κομμάτια και πασπαλίζεις με τα μυρωδικά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr