Muffins με λεβάντα ή muffins με καλαμπόκι; Δύο σούπερ συνταγές

Το κανάλι Electra's Sweetchen στο YouTube, μας έδωσε δύο σούπερ ιδέες για νόστιμα μάφιν με καλαμπόκι ή λεβάντα! Δες τα βίντεο.

muffins

Muffins με καλαμπόκι!

Τα συγκεκριμένα muffins έχουν και καλαμποκάλευρο και καλαμπόκι!

Ένα και μόνο καλαμπόκι, δηλαδή περίπου μισή κούπα σπόρων καλαμποκιού, περιέχει 2 γρ. φυτικών ινών. Επίσης, το ποπ κορν αποτελεί μία εξαιρετική-και με λίγες θερμίδες- πηγή φυτικών ινών, με 3,5γρ. φυτικών ινών σε κάθε 3 κούπες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Όλες οι συνταγές του Shape.gr για κέικ

Muffins με λεβάντα!

Τα λουλούδια δεν πρέπει μόνο να τα μυρίζουμε. Τα λουλούδια στη διατροφή μπορούν να σου αλλάξουν τη διάθεση. Εδώ βάζουμε λεβάντα στα muffins για έξτρα άρωμα και γεύση.

Αν σου αρέσουν τα muffins αλλά προτιμάς μια ακόμα πιο υγιεινή εκδοχή τους, δοκίμασε τα Mini muffins με σοκολάτα και καρύδα.

Δοκίμασε να τα σερβίρεις με βατόμουρα ή φράουλες. Η βιταμίνη C βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου που περιέχουν.

Μερίδες: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 26 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά

Υλικά

σπρέι μαγειρικής

3/4 φλιτζ. αλεύρι

1/3 φλιτζ. κακάο, χωρίς γλυκαντικές ουσίες

1/2 φλιτζ. + 2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/4 φλιτζ. αλάτι

2 κρόκοι

1/3 φλιτζ. κρύο νερό

2 κ.σ. φυτικό λάδι

4 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 κ.γ. κρέμα ταρτάρ

1/3 φλιτζ. μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια

2 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. τριμμένη καρύδα, καβουρντισμένη

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 180οC. Ψέκασε ελαφρά μικρές φόρμες για μάφιν με σπρέι μαγειρικής. Σε μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Σε άλλο μπολ, χτύπησε τους κρόκους, το νερό και το λάδι μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ρίξε συνεχίζοντας να χτυπάς περίπου το ένα τρίτο από το μείγμα με το αλεύρι και ανακάτεψε ίσα ίσα μέχρι να αναμειχθούν.

Πρόσθεσε άλλο ένα τρίτο από το μείγμα με το αλεύρι και χτύπησε ξανά και στη συνέχεια κάνε το ίδιο με το υπόλοιπο μείγμα. Σε μεγάλο μπολ, χτύπησε τα ασπράδια με ηλεκτρικό μίξερ σε μεγάλη ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Πρόσθεσε την κρέμα ταρτάρ και χτύπησε σε μεγάλη ταχύτητα, μέχρι να σχηματίζονται σφιχτές κορυφές. Ρίξε ανακατεύοντας το ένα τέταρτο από τα ασπράδια στη ζύμη. Ζύμωσε απαλά τα υπόλοιπα ασπράδια στη ζύμη ίσα ίσα, μέχρι να ανακατευτούν και να μη φαίνονται λεπτές λωρίδες. Μοίρασε τη ζύμη στις φόρμες. Ψήσε για 25-30 λεπτά – έλεγξε βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Εάν βγει στεγνή, είναι έτοιμα. Βάλε τις φόρμες σε σχάρα να κρυώσουν για 10 λεπτά. Με μικρή μεταλλική σπάτουλα, χαλάρωσε προσεκτικά τις άκρες των μάφιν. Αναποδογύρισε τα κέικ στη σχάρα και άφησέ να κρυώσουν τελείως.

Σε μικρό κατσαρολάκι, ζέστανε τα κομματάκια σοκολάτας και το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για 1 με 2 λεπτά, μέχρι να λιώσουν και να είναι ομοιόμορφο το μείγμα. Απομάκρυνε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Περίχυσε κάθε μάφιν με 2 κουταλάκια του γλυκού και πασπάλισέ τα με 1/2 κουταλάκι του γλυκού καρύδα.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (1 μάφιν): 323 θερμίδες, 16 γραμμ. λιπαρά, 6 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 41 γραμμ. υδατάνθρακες, 6 γραμμ. πρωτεΐνες, 3 γραμμ. φυτικές ίνες, 19 mg ασβέστιο, 4 mg σίδηρος, 379 mg νάτριο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i