Παχαίνουν οι μπανάνες; Πόσες μπανάνες μπορείς να τρως την εβδομάδα για να μην το παρακάνεις με το κάλιο;

Σχετικά με τις μπανάνες υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση. Πολλοί πιστεύουν ότι παχαίνουν. Τι λέει η ειδικός;

πόσες μπανάνες μπορείς να τρως

Οι μπανάνες: Σίγουρα έχουν περισσότερες θερμίδες από άλλα φρούτα (90 - 120 kcal ), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παχαίνουν. "Αν κάποιος πάρει βάρος, αυτό εξαρτάται από το σύνολο των θερμίδων που θα λάβει κατά την διάρκεια όλης της ημέρας. Ένα τρόφιμο από μόνο του δεν "παχαίνει ". Αυτό που χρειάζεται κάποιος  να προσέχει η ποσότητά και ο συνδυασμός των τροφίμων που λαμβάνει", τονίζει η ειδικός. ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς διατηρούνται οι μπανάνες (ώριμες και μη, στην κατάψυξη ή το ψυγείο)

Οι μπανάνες είναι πολύ θρεπτικές!

Περιέχουν πολλές βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες ενώ περιέχουν και το μέταλλο κάλιο το οποίο είναι πολύ χρήσιμο για τον οργανισμό μας, ειδικά αν γυμναζόμαστε. "Ένα άτομο που δεν έχει πρόβλημα με την υγεία του π.χ.  χρόνιο διαβήτη ή πρόβλημα με τα νεφρά του δεν χρειάζεται να ανησυχεί τόσο για το κάλιο. Η σωστή λειτουργία των νεφών αποβάλουν το κάλιο που δεν χρειάζεται ο οργανισμός", σύμφωνα με τη Μάρα Αθανασοπούλου.

Η μπανάνα από μόνη της δεν μπορεί να βλάψει κάποιον υγιή άνθρωπο.

Η κατανάλωση της μπορεί να είναι καθημερινή άλλωστε είναι ένα νόστιμο, θρεπτικό και εύκολο στην μεταφορά και στην κατανάλωση φρούτο.  Μην ξεχνάμε όμως ότι χρειαζόμαστε ποικιλία στην διατροφή μας. Έτσι για να προσλαμβάνουμε πολλά θρεπτικά συστατικά είναι καλό να το εβδομαδιαίο διαίτολόγιο μας να περιλαμβάνει διάφορα εποχιακά φρούτα. Τέλος, κάτι που χρειάζεται να έχουμε κατά νου είναι ότι η μπανάνα, ανάλογα με τον βαθμό ωρίμανσης της, έχει μέτριο προς υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.Με άλλα λόγια, η κατανάλωση της ίσως μας οδηγήσει στο να πεινάμε μετά από λίγη ώρα αφού την καταναλώσουμε. Ο γλυκαιμικος της δείκτης είναι ο κυρίως λόγος που ένας διαβητικός χρειάζεται να την αποφεύγει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i