
Ψητό κοτόπουλο πανέ με καρπούζι και τοματίνια τουρσί
Μερίδες: 6
Συνολικός χρόνος: 60'
Υλικά
•1/2 baby καρπούζι χωρίς σπόρια
•1 κιλό κίτρινα τοματίνια
•4 κλαδάκια βασιλικού, συν επιπλέον φύλλα κομμένα σε λεπτές λωρίδες, για το σερβίρισμα
•1/2 κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
•3/4 φλ. μηλόξιδο
•1 κ.σ. ζάχαρη
•1/2 φλ. νερό
•2 κ.σ. συν 1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
•1 λεμόνι
•1 και 1/4 φλ. ψωμί τριμμένο
•2 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
•2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
•12 «λωρίδες» από φιλέτο κοτόπουλο (περίπου 650 γρ.)
•1/4 φλ. ξινόγαλα
•1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 210°C. Στρώσε σε ταψί με ραβδώσεις αλουμινόχαρτο και στερέωσε από πάνω μια σχάρα.
2. Αφαίρεσε τη φλούδα του καρπουζιού, αφήνοντας όμως 0,5 εκ. από το λευκό κομμάτι και κόψ’ το σε φέτες πάχους 1 εκ. Κάνε μια μικρή χαρακιά σε κάθε τοματίνι. Σε μεγάλο μπολ βάλε τα τοματίνια, το καρπούζι, τα κλαδιά του βασιλικού και την κόκκινη πιπεριά.
3. Σε μέτριο κατσαρολάκι βάλε το ξίδι, τη ζάχαρη, το νερό, 2 κ.σ. από το αλάτι και μία λωρίδα φλούδας λεμονιού. Ανακάτεψε το μείγμα και, αφού πάρει βράση, ρίξ’ το πάνω από το καρπούζι και τα τοματίνια και ανακάτεψε.
4. Σε ρηχό πιάτο ανάμειξε τα τρίμματα του ψωμιού, το λάδι και τα μπαχαρικά. Σε μέτριο μπολ βάλε το κοτόπουλο, το ξινόγαλα, 1/4 κ.γ. αλάτι και μαύρο πιπέρι και ανακάτεψε για να καλυφθούν τα φιλετάκια. Κύλησε το κοτόπουλο στο μείγμα του ψωμιού και πίεσέ τα να κολλήσουν. Ψήσε στη σχάρα μέχρι να γίνουν τα φιλέτα, περίπου για 15-20'.
5. Μοίρασε το κοτόπουλο σε 6 πιάτα μαζί με τα τουρσιά. Γάρνιρε με το βασιλικό και ξύσμα λεμονιού, σέρβιρε με φέτες λεμονιού, αν θέλεις.
Διατροφική αξία ανά μερίδα: 256 θερμίδες, 8 γρ. λιπαρά (1,1 γρ. κορεσμένα), 16 γρ. υδατάνθρακες, 28 γρ. πρωτεΐνη, 1 γρ. φυτικές ίνες, 661 mg νάτριο
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr