Σαλάτα με μπρόκολο, κουνουπίδι και φακές

Συνδύασε τα καλύτερα και πιο νόστιμα εποχικά λαχανικά.

Σαλάτα με μπρόκολο

Από τη Laura Rege Φωτογραφίες: Sang An Απόδοση: Χρυσήλια Κατσώλη

Σαλάτα με μπρόκολο, κουνουπίδι και φακές

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 • ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 30 ΛΕΠΤΑ (ΣΥΝ ΜΟΥΛΙΑΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ)

Υλικά 

Για τις φακές

½ φλ. φακές

½ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Για τη σαλάτα

3 κ.σ. ξίδι από άσπρο κρασί

1 κ.σ. μουστάρδα Dijon

6 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο παραπάνω για γαρνιτούρα

¾ φλ. αποξηραμένα βερίκοκα, λεπτοκομμένα

½ φλ. πίκλες λεπτοκομμένες

2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη Νιφάδες μπούκοβο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 μικρό κουνουπίδι, λεπτοκομμένο σε μικρά μπουκέτα

2 φλ. μπρόκολο λεπτοκομμένο σε μικρά μπουκέτα και λεπτοκομμένα κοτσάνια

¾ φλ. ψημένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

1. Για τις φακές: Σε ένα μπολ κάλυψε τις φακές σε νερό τουλάχιστον 5 εκ. Σκέπασε το μπολ με ένα πιάτο και άφησε να μουλιάσουν όλο το βράδυ.

2. Για τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το ξίδι και τη μουστάρδα. Όσο ανακατεύεις, ρίξε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πρόσθεσε τα βερίκοκα, τις πίκλες, τα σχοινόπρασα, την κάππαρη, μια μεγάλη πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού και αλατοπίπερο. Βράσε ελαφρώς το μπρόκολο και το κουνουπίδι, περίπου για 3 λεπτά, πρόσθεσέ το στη σαλάτα και ανακάτεψε. Άσε το μείγμα να "κάτσει" για 10-30 λεπτά, ανακατεύοντας αραιά, ώστε να απορροφηθεί το ντρέσινγκ από τα λαχανικά.

3. Στο μεταξύ, άπλωσε χαρτί σε μια λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Στέγνωσε τις φακές στο χαρτί και βάλ’ τες στο καυτό λάδι (αν έχει απομείνει νερό στις φακές, πιθανώς να πιτσιλίσει το λάδι). Τηγάνισε, ανακατεύοντας, έως ότου οι φακές μαλακώσουν και στη συνέχεια γίνουν τραγανές, περίπου για 5 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μετάφερε τις φακές στη λαδόκολλα και άφησέ τες να κρυώσουν.

4. Πριν σερβίρεις, ρίξε τα αμύγδαλα και τις φακές στη σαλάτα. Εάν προτιμάς, τρίψε από επάνω μοβ κουνουπίδι χρησιμοποιώντας τις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη. Σέρβιρε πασπαλίζοντας με ελαιόλαδο

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i