Τηγανητά κολοκυθάκια με χοιρινό, πιπεριές και ρύζι

Μαγείρεψε γνώριμα υλικά με νέους τρόπους και θα εκπλαγείς!

Τηγανητά κολοκυθάκια

Τηγανητά κολοκυθάκια με χοιρινό, πιπεριές και ρύζι

Μερίδες: 4 · Χρόνος παρασκευής: 30 ΛΕΠΤΑ

  • 3 κ.σ. ξίδι ρυζιού (ή λευκό ξίδι)
  • 2½ κ.σ. ταμάρι ή σόγια σος
  • 2½ κ.γ. σησαμέλαιο
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 3 κ.σ. λάδι αβοκάντο
  • 2 μικρά κομμάτια τζίντζερ κομμένα κατά μήκος σε λεπτές φέτες σαν σπίρτα
  • 340 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 680 γρ. κολοκύθια (περίπου 4 μεγάλα), κομμένα σε σφηνοειδή κομμάτια
  • 3 μικρές γλυκές πιπεριές, κομμένες εγκάρσια σε λεπτούς δακτύλιους
  • 1 φλ. φρέσκος βασιλικός και λίγος παραπάνω για το σερβίρισμα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Eκτέλεση 

1 Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε το ξίδι, το ταμάρι, το σησαμέλαιο, το μέλι και το κορν φλάουρ μαζί με 1/3 του φλιτζανιού νερό. Άφησέ το στην άκρη.

2 Ζέστανε 1 κ.σ. λάδι αβοκάντο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το τζίντζερ και ανακάτεψε έως ότου χρυσαφίσει, περίπου για 2 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μετάφερε το τσιγαρισμένο τζίντζερ σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί.

3 Πρόσθεσε το χοιρινό στο τηγάνι και μαγείρεψε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να χρυσαφίσει και να ψηθεί καλά, περίπου για 5 λεπτά. Βάλε το χοιρινό σε ένα πιάτο. Καθάρισε το τηγάνι από τυχόν περιττά λάδια εάν είναι απαραίτητο.

4 Ζέστανε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. λάδι αβοκάντο στο τηγάνι και πρόσθεσε το σκόρδο. Τσιγάρισε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας διαρκώς έως ότου χρυσαφίσει το σκόρδο, περίπου για 20 δευτερόλεπτα. Κατευθείαν πρόσθεσε τα κολοκύθια και τις πιπεριές και τσιγάρισε, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι τα κολοκύθια να γίνουν τραγανά και ελαφρώς χρυσαφί, περίπου για 5 λεπτά ακόμη.

5 Ρίξε ξανά τον κιμά στο τηγάνι και πρόσθεσε τη σάλτσα που έχεις αφήσει στην άκρη. Μαγείρεψε ανακατεύοντας μέχρι η σάλτσα να καλύψει τα λαχανικά και τον κιμά, περίπου για 1 λεπτό ακόμη. Απομάκρυνε από τη φωτιά και πρόσθεσε βασιλικό αφήνοντάς τον μέχρι να μαραθεί. Σέρβιρε με ρύζι και γάρνιρε με αλατοπίπερο, βασιλικό και τζίντζερ.

Και άλλες συνταγές με κολοκυθάκια: 

· Συνταγή για σφουγγάτο Μυτιλήνης

· Μπάρες ενέργειας με κολοκύθι · Ψητά κολοκυθάκια με παρμεζάνα, κουκουνάρι και βασιλικό

· Ντιπ με κολοκυθάκια: Το πεντανόστιμο και υγιεινό συνοδευτικό για τα πιάτα σου

ΑΠΌ ΤΗ LAURA REGE - ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ: CHELSEA KYLE 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i