Credit:Miroha141
Νόστιμες τηγανιτές πατάτες χωρίς τις θερμίδες και το λάδι του τηγανίσματος. Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά Διάβασε επόισης: Φτιάξε φριτάτα με γλυκοπατάτες (μια ελαφριά συνταγή για βραδινό)
Υγιεινές τηγανιτές πατάτες στο φούρνο
Υλικά
- 1/2 κιλό μεγάλες πατάτες
- 4 κ.γ. ηλιέλαιο
- 1/4 κ.γ. αλάτι Koser ή θαλασσινό
- μια πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220οC. Κόψε τις πατάτες κατά μήκος σε φέτες και στη συνέχεια σε λωρίδες. Γέμισε ένα μεγάλο μπολ με πολύ ζεστό νερό βρύσης, βάλε τις πατάτες και άφησέ τες να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Βγάλε τις πατάτες από το νερό και βάλ’ τες πάνω σε χαρτί κουζίνας μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Ξέπλυνε και στέγνωσε το μπολ.
- Πρόσθεσε τις πατάτες και το λάδι στο μπολ και ανακάτεψε καλά. Άπλωσε τις πατάτες σε μονό στρώμα σε δύο ρηχά ταψιά. Ψήσ’ τες για 20 λεπτά, ανακάτεψέ τες, άλλαξε θέση στα ταψιά και ψήσε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Ανακάτεψε το αλάτι και τη ζάχαρη σε μικρό πιάτο. Βάλε τις πατάτες σε πιάτο, πασπάλισε με το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακάτεψε και σέρβιρε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr