Βακαλάος με σάλτσα ρομέσκο με φουντούκια

Δοκίμασε το βακαλάο αυτό στην πιο γευστική και Light εκδοχή του. Κάνε την συνταγή!

fish-and-chip-picture-id183870067

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

Υλικά

1/2 φλιτζ. φουντούκια

1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο

3/4 του φλιτζανιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο

αλάτι και μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

3 σκελίδες σκόρδο, σχετικά ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. ψητές κόκκινες στρογγυλές πιπεριές, ψιλοκομμένες

2 κ.σ. ντοματοπελτές

1 κ.σ. ξίδι

1 πιπεριά χαλαπένιο, καπνιστή ή αποξηραμένη, σε κονσέρβα, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

2 με 4 κ.σ. νερό

σπρέι μαγειρικής

4 φιλέτα βακαλάου 180 γραμμ., περίπου 2,5 εκ. πάχος

1/2 κιλό σπαράγγια

Εκτέλεση

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 150οC. Άπλωσε τα φουντούκια σε ταψί και καβούρντισέ τα για 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, ανακατεύοντας στα μισά. Τύλιξε τα φουντούκια σε πετσέτα και τρίψε μέχρι να φύγουν οι φλούδες. Βάλ’ τα σε μίξερ χειρός. Ανέβασε τη θερμοκρασία στο φούρνο στους 230οC.
  • Ζέστανε μία κουταλιά της σούπας λάδι σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, πασπάλισε με αλατοπίπερο και τσιγάρισέ το μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισέ το μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Πρόσθεσε τις πιπεριές, τον πελτέ και το ξίδι. Ανακάτεψε για 2 λεπτά, μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά με τον πελτέ και σχεδόν να εξατμιστεί το ξίδι. Βάλε το μείγμα σε μίξερ χειρός.
  • Πρόσθεσε την πιπεριά χαλαπένιο και την πάπρικα και χτύπησέ το μέχρι να γίνει μια παχιά σάλτσα.
  • Πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας νερό και χτύπησέ τη για να αραιώσει. Δοκίμασε και πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται. Εάν τη θέλεις πιο αραιή, πρόσθεσε κι άλλο νερό. Αυτή η καταλάνικη σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί και στο ψυγείο για 3-5 ημέρες.
  • Μοίρασε το ψάρι και τα σπαράγγια σε δύο ξεχωριστά ταψιά, καλυμμένα με σπρέι μαγειρικής. Περίχυσε με το υπόλοιπο λάδι και πασπάλισε με αλατοπίπερο. Ψήσ' τα για 8-10 λεπτά, έως ότου ψηθεί καλά το ψάρι μέχρι μέσα και μαλακώσουν τα σπαράγγια.
  • Μοίρασε τα σπαράγγια και τα φιλέτα ψαριού σε 4 πιάτα. Περίχυσε το ψάρι με 1/4 του φλιτζανιού σάλτσα και σέρβιρε.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (180 γραμμ. ψάρι, 1/4 του φλιτζανιού σάλτσα, 8 σπαράγγια): 365 θερμίδες, 19 γραμμ. λιπαρά, 2 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 13 γραμμ. υδατάνθρακες, 36 γραμμ. πρωτεΐνες, 5 γραμμ. φυτικές ίνες, 89 mg ασβέστιο, 5 mg σίδηρος, 297 mg νάτριο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i