Ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι με καλαμπόκι, σέσκουλα και αυγό

Το μπέικον δίνει μια πικάντικη και καπνιστή γεύση στη συνταγή αυτή.

Ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Από φακές, ρεβίθια ή και δίκοκκο σιτάρι, τα νέα «ζυμαρικά» είναι γεμάτα συστατικά που ενισχύουν την υγεία σου. Επιπλέον, η πλούσια γεύση τους δίνει βάθος και πολυπλοκότητα σε κάθε πιάτο. Δες παρακάτω τη συνταγή για ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι με καλαμπόκι, σέσκουλα και αυγό.

Διάβασε επίσης: Συνταγές με αυγά έτοιμες σε 5 μόλις λεπτά

Ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι με καλαμπόκι, σέσκουλα και αβγό

ΣΥΝΟΛΙΚΌΣ ΧΡΌΝΟΣ: 30 ΛΕΠΤΆ

ΜΕΡΊΔΕΣ: 4

Υλικά

  • Θαλασσινό αλάτι + σε νιφάδες
  • 340 γρ. ζυμαρικά από δίκοκκο αλεύρι
  • 4 φέτες μπέικον καπνιστό, κομμένες διαγώνια σε κομμάτια περίπου 2 εκ.
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια στιφάδου σε λεπτές φέτες
  • 2 μάτσα σέσκουλα, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα σε λωρίδες
  • 4 φλ. σπυριά καλαμποκιού
  • Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 1½ φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. φρέσκο κόλιαντρο, πολύ ψιλοκομμένο συν για το σερβίρισμα
  • 3 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού

Εκτέλεση 

  1. Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και βράσ’ τα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στράγγιξέ τα.
  2. Στο μεταξύ, τσιγάρισε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, γυρνώντας τις φέτες μερικές φορές ώσπου να γίνουν τραγανές, περίπου για 5 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα μετάφερε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας. Στράγγιξε το λίπος από το τηγάνι, κρατώντας 1 κ.σ.
  3. Βάλε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το λάδι και τα κρεμμύδια στο λίπος του μπέικον. Τσιγάρισε, ανακατεύοντας, μέχρι να χρυσίσουν τα κρεμμύδια, περίπου για 2 λεπτά. Πρόσθεσε τα σέσκουλα και τσιγάρισε μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται, περίπου για 1 λεπτό. Πρόσθεσε το καλαμπόκι και συνέχισε, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει αλλά να παραμείνει τραγανό, περίπου για 2 λεπτά. Αλατοπιπέρωσε και απόσυρε από τη φωτιά.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι βάλε νερό μέχρι τη μέση και άφησε να πάρει βράση. Χαμήλωσε πολύ τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει. Σπάσε 1 αβγό σε ένα μικρό μπολ και ρίξ’ το απαλά στο κατσαρολάκι. Χρησιμοποίησε μια σπάτουλα για να το ανασηκώσεις απαλά ώστε να ανέβει στην επιφάνεια του νερού. Επανάλαβε με τα υπόλοιπα 3 αβγά και βράσε το καθένα ώσπου να στερεοποιηθεί το ασπράδι, αλλά ο κρόκος να είναι ρευστός, περίπου για 3 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα μετάφερε τα αβγά σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
  5. Δυνάμωσε ξανά τη φωτιά στο τηγάνι με το μείγμα με τα σέσκουλα. Ρίξε το ζωμό και, αφού πάρει βράση, πρόσθεσε και τα ζυμαρικά. Ανακάτεψε καλά μέχρι να καλυφθούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, περίπου για 2 λεπτά. Απόσυρε από τη φωτιά και πρόσθεσε το κόλιαντρο και το χυμό του λεμονιού. Αλατοπιπέρωσε.
  6. Σέρβιρε τα ζυμαρικά με τα αβγά ποσέ από πάνω. Αλάτισε τα αβγά με νιφάδες αλατιού και πιπέρι, λίγο ακόμα κόλιαντρο και το μπέικον.

Διάβασε επίσης: Βίδες από αλεύρι ντίνκελ με πέστο αρακά, το τέλειο γεύμα για το ταπεράκι στο γραφείο

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i