Η παρακάτω ζύμη για πίτσα με βάση τη γλυκοπατάτα είναι χωρίς γλουτένη, πλούσια σε λαχανικά και θρεπτικά συστατικά αλλά και γεμάτη βιταμίνες: περιέχει βιταμίνη Α, πρωτεΐνη και πολλές φυτικές ίνες, χαρίζοντάς ένα απόλυτα υγιεινό αποτέλεσμα, ειδικότερα αν ολοκληρώσεις την πίτσα σου με υγιεινά υλικά και λαχανικά.
Διάβασε επίσης: Πανεύκολη ζύμη για πίτσα μόνο με γιαούρτι και αλεύρι!
Ζύμη για πίτσα με βάση τη γλυκοπατάτα:
Υλικά
- 2 ή 3 μέτριες γλυκοπατάτες
- 1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
- 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών με βασιλικό, ρίγανη, σκόρδο
- 1 κ.σ. αλάτι
Για το topping:
- ½ κούπα σάλτσα πίτσας
- ½ κούπα μοτσαρέλλα
- λαχανικά της επιλογής σου
Εκτέλεση:
- Καθάρισε τις γλυκοπατάτες και κόψε σε 4 κομμάτια. Βράσε για περίπου είκοσι λεπτά.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και κάνει τις γλυκοπατάτες πουρέ με ένα πιρούνι.
- Σε ένα μπολ βάλε 1 κούπα από τον πουρέ πατάτας, το αλεύρι αμυγδάλου, τη μαγειρική σόδα, τα μπαχαρικά και αλάτι και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Βάλε τη ζύμη σε ένα ταψί απλωμένη και ψήσε για 15 με 20 λεπτά.
- Βγάλε από το φούρνο, πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά σου και ψήσε για ακόμα 3 με 5 λεπτά.
Διάβασε επίσης: Πίτσα με βάση από παντζάρι για να ένα απόλυτα ελαφρύ γεύμα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr