Κουλούρια με παπαρουνόσπορο
Υλικά
200 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμ. βούτυρο
1 κρόκος
80 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.γ. παπαρουνόσπορος (θα τον βρεις σε καταστήματα υγιεινών τροφών ή στα καταστήματα μπαχαρικών της Ευρυπίδου)
Εκτέλεση
- Σε μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι με την παρμεζάνα, κάνε μια λακκούβα στη μέση και ρίξε το βούτυρο σε κομμάτια, τον κρόκο και τον παπαρουνόσπορο. Ζύμωσε καλά και αν η ζύμη σου είναι στεγνή, πρόσθεσε λίγο νερό, περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού.
- Πλάσε τη ζύμη, τύλιξέ τη με διάφανη μεμβράνη και άφησέ τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Βγάλε τη μεμβράνη από τη ζύμη και πλάσε λεπτά κουλουράκια. Στο μεταξύ άναψε το φούρνο (με αέρα) στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα, τοποθέτησέ τα και ψήσ' τα για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Εάν δε βρεις παπαρουνόσπορο, μπορείς να τον αντικαταστήσεις με μαύρο σουσάμι.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr