Φτιάξε πίτα socca αντί για τορτίγια για εύκολο σνακ με ντιπ και σάλτσες

Socca: Αυτή η πίτα γίνεται παραδοσιακά στη Ν.Ανατολική Γαλλία γύρω από την περιοχή της Νίκαιας και παρασκευάζεται από ρεβύθια και ελαιόλαδο.

socca

Η Socca είναι μια εναλλακτική της τορτίγια και τρώγεται με τα χέρια.

Υλικά

  • 1 κούπα αλεύρι ρεβυθιού (θα το βρεις στα ντελικατέσεν
  • 1 κούπα νερό
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Μπορείς να προσθέσεις και μυρωδικά όπως θυμάρι ή ρίγανη, 1 σκελίδα σκόρδο, και λίγη σκόνη τσίλι ή κύμινο ή καυτερή πάπρικα.

  • Φτιάχνεις το χυλό προσθέτωντας όλα τα υλικά μαζί. Αφήνεις στην άκρη για 2 ώρες για να ξεκουραστεί το αλεύρι και να απορροφήσει σωστά τα υγρά.
  • Προθερμαίνεις το τηγάνι, βάζεις λίγο λάδι και απλώνεις, όπως όταν φτιάχνουμε κρέπες.
  • Ψήνεις για τρία λεπτά και γυρίζεις με σπάτουλα. Η socca πρέπει να είναι τραγανή.
  • Κόβεις σε κομμάτια και πασπαλίζεις με τα μυρωδικά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i