Μερίδες: 4
Υλικά
2 κ.σ. βούτυρο
60 γραμμ. λεπτοκομμένη πανσέτα (ή προσούτο), κομμένη σε λεπτές λωρίδες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/4 κ.γ. καυτερή πιπεριά σε νιφάδες
1/2 φλιτζ. εμφιαλωμένος χυμός από μύδια
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 κιλό μύδια
375 γραμμ. λινγκουίνι ή φετουτσίνι
Εκτέλεση
> Σε μεγάλο τηγάνι, λιώσε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Σόταρε την πανσέτα, ανακατεύοντας συχνά, για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα. Βάλε τη πανσέτα σε πιάτο.
> Άδειασε το τηγάνι από το λίπος, αφήνοντας περίπου μία κουταλιά της σούπας. Πρόσθεσε το σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό και τις νιφάδες πιπεριάς και σόταρε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 1 λεπτό. Πρόσθεσε το ζωμό από μύδια και το κρασί και άφησε το μείγμα να πάρει βράση. Πρόσθεσε τα μύδια, σκέπασε το σκεύος και βράσε τα μύδια για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να ανοίξουν. Πέταξε όσα δεν ανοίγουν.
> Στο μεταξύ, βάλε αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και βράσε τα ζυμαρικά για 8-10 λεπτά, ώστε να είναι al dente. Στράγγιξέ τα και ρίξ’ τα στο μείγμα με τα μύδια. Ανακάτεψε καλά και σέρβιρε γαρνίροντας με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 454 θερμίδες, 17 γραμμ. πρωτεΐνες, 12 γραμμ. λιπαρά (5 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά), 66 γραμμ. υδατάνθρακες, 4 γραμμ. φυτικές ίνες, 33 mg χοληστερόλη, 530 mg νάτριο. ΣΗΠ (%): 5% ασβέστιο, 51% σίδηρος, 12% βιταμίνη Α, 15% βιταμίνη C, 60% φυλλικό οξύ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr