Ζυμαρικά με μύδια & σάλτσα από μαϊντανό & κρασί

Ο Βαλεντίνος πλησιάζει! Εμπρός να μαγειρέψουμε τα μύδια μας, τα αφροδισιακά.

Μερίδες: 4

 

Υλικά

2 κ.σ. βούτυρο

60 γραμμ. λεπτοκομμένη πανσέτα (ή προσούτο), κομμένη σε λεπτές λωρίδες

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1/3 φλιτζ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1/4 κ.γ. καυτερή πιπεριά σε νιφάδες

1/2 φλιτζ. εμφιαλωμένος χυμός από μύδια

1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί

1 κιλό μύδια

375 γραμμ. λινγκουίνι ή φετουτσίνι

 

Εκτέλεση

> Σε μεγάλο τηγάνι, λιώσε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Σόταρε την πανσέτα, ανακατεύοντας συχνά, για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα. Βάλε τη πανσέτα σε πιάτο.

> Άδειασε το τηγάνι από το λίπος, αφήνοντας περίπου μία κουταλιά της σούπας. Πρόσθεσε το σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό και τις νιφάδες πιπεριάς και σόταρε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 1 λεπτό. Πρόσθεσε το ζωμό από μύδια και το κρασί και άφησε το μείγμα να πάρει βράση. Πρόσθεσε τα μύδια, σκέπασε το σκεύος και βράσε τα μύδια για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να ανοίξουν. Πέταξε όσα δεν ανοίγουν.

> Στο μεταξύ, βάλε αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και βράσε τα ζυμαρικά για 8-10 λεπτά, ώστε να είναι al dente. Στράγγιξέ τα και ρίξ’ τα στο μείγμα με τα μύδια. Ανακάτεψε καλά και σέρβιρε γαρνίροντας με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

 

Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 454 θερμίδες, 17 γραμμ. πρωτεΐνες, 12 γραμμ. λιπαρά (5 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά), 66 γραμμ. υδατάνθρακες, 4 γραμμ. φυτικές ίνες, 33 mg χοληστερόλη, 530 mg νάτριο. ΣΗΠ (%): 5% ασβέστιο, 51% σίδηρος, 12% βιταμίνη Α, 15% βιταμίνη C, 60% φυλλικό οξύ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i