Ξινόγαλο, Κεφίρ, Αριάνι: ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ τα εναλλακτικά ροφήματα γάλακτος και να ΤΙ ΕΙΝΑΙ το καθένα

Ξέρεις τι είναι; Οι Shape editors κάνουν δοκιμή και ελέγχουν τα εναλλακτικά ροφήματα.

mevgal-def

Ξινόγαλο

Tο γεγονός ότι είναι ένα εξαιρετικά υγιεινό προβιοτικό προϊόν, με πολύ υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης (3,5 γρ πρωτεΐνης ανά 100 ml ξινόγαλου) σε κάνουν να θες να το βάλεις στην καθημερινή διατροφή σου. Α και κάτι ακόμα, από τις έρευνες: Τα προβιοτικά, εκτός από την ενίσχυση της εντερικής χλωρίδας, βοηθούν τον οργανισμό να απορροφά καλύτερα βιταμίνες και μέταλλα από άλλες τροφές και δίνουν boost και στο ανοσοποιητικό. Respect;

Shape tested: Δοκιμάσαμε το Ξινόγαλο ΜΕΒΓΑΛ που παράγεται από ελληνικό, φρέσκο γάλα, με 1,5% λιπαρά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ουσιών με ειδική καλλιέργεια γιαούρτης που περιέχει το στέλεχος Bifidus.

Εμείς το βάζουμε και σε συνταγές κέικ και smoothies.

Θα προσλάβεις 130 mg ασβεστίου στα 100ml, 1,5 γρ. λιπαρά και 47 θερμίδες.

Αριάνι

Πρόκεται για ένα ρευστό γιαουρτοποτό το οποίο παράγεται με φρέσκο γάλα (ή νερό) και καλλιέργεια γιαουρτιού, αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η προσθήκη μικρής ποσότητας αλατιού. Οι λαοί της ανατολής το πίνουν για δροσιά τις ζεστές μέρες, και φυσικά είναι πολύ υγιεινό.

Shape tested: Το αριάνι είναι παραδοσιακό προϊόν, που παράγεται εδώ και πολλές δεκαετίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη καθώς και στην Ανατολή. Δοκιμάσαμε το Αριάνι της ΜΕΒΓΑΛ με 3,3 γρ. πρωτεΐνης στα 100 ml.

Το ήπιαμε κρύο κρύο και  εύκολα θα το βάζαμε και σε smoothies - κάποια είπε και στον καφέ.

Κεφίρ

Ένα μπουκάλι γεμάτο υγεία.

Εδώ είχαμε όλοι άποψη. Μάλιστα κάποιες από εμάς το έφτιαχναν και μόνες τους. 

Τι πρέπει να ξέρεις για το Κεφίρ: Μπορεί να παραχθεί από οποιοδήποτε τύπο γάλακτος με τη χρήση κόκκων Κεφίρ. Αυτά είναι φιλικά βακτήρια που μετά από ζύμωση πολλαπλασιάζονται με αποτέλεσμα το Κεφίρ. Τι σου προσφέρει;

Και τι δεν κάνει! Θεωρείται το μυστικό της μακροζωίας των Καυκάσιων και προφανώς, βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία πεπτικού,  προστατεύει το έντερο ακόμα και σε περιπτώσεις ακτινοθεραπείας και ευνοεί την αναγέννηση των κυττάρων του.

Α, και επειδή περιέχει ελάχιστα τελικά ποσά λακτόζης είναι πολύ καλή λύση πρόσληψης ασβεστίου για τα άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Shape Tested: Δοκιμάσαμε το Κεφίρ της ΜΕΒΓΑΛ με παραδοσιακή συνταγή.  Οι μισές προτίμησαν να το βάλουν σε χυμούς αλλά κάποιες το πίνουν άνετα και σκέτο.

Κεφίρ με γεύση λεμόνι και Κεφίρ με γεύση φράουλα

Shape Tested: Έχεις όλα τα καλά του Κεφίρ και με ωραία γεύση. Tα συγκεκριμένα Κεφίρ με λεμόνι και στέβια  ή φράουλα και στέβια της ΜΕΒΓΑΛ είναι τα μόνα Κεφίρ με στέβια που υπάρχουν στην αγορά. Απλά επειδή περιέχει και ζάχαρη, δες το σαν ένα γλυκό ρόφημα που σου κάνει καλό!

Κάνε κι εσύ τη δοκιμή σου, βάλε τα σε συνταγές και στείλε μας τις ιδέες σου!

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i