Δεύτερη εγκυμοσύνη vs Πρώτης ανά τρίμηνο: Τα καλά, τα… λιγότερο καλά και όσα ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις

Το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε θετικό και δεν είναι η πρώτη φορά. Έχοντας ήδη βιώσει μια εγκυμοσύνη και μία γέννα και μεγαλώνοντας ήδη το πρώτο σου παιδί, ξέρεις τι σε περιμένει. Μια από τις Shape μαμάδες εξηγεί!

14.05.2018

εχεις διαβασει

Δεύτερη εγκυμοσύνη vs Πρώτης ανά τρίμηνο: Τα καλά, τα... λιγότερο καλά και όσα ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις

Ποιες είναι όμως οι διαφορές μεταξύ πρώτης και δεύτερης εγκυμοσύνης και τι πρέπει να περιμένεις; Ιδού τα γεγονότα με μπόλικο χιούμορ και μεγάλες αλήθειες.

Πρώτο τρίμηνο: 

-Η στιγμή του τεστ: Χαρούμενη όπως και η πρώτη, ειδικά αν και το δεύτερο παιδί σου ήταν λαχτάρα, επιθυμία και ευχή σου! Θα το κρατήσεις ενθύμιο και βουρ, φύγαμε να βιώσουμε το θαύμα της φύσης για μια ακόμα φορά!

-Το πρώτο τρίμηνο που σε ταλαιπώρησε στην πρώτη εγκυμοσύνη, ίσως να μην σε «χτυπήσει» στη δεύτερη. Μπορεί βέβαια να ισχύει το ανάποδο: Στην πρώτη εγκυμοσύνη να ήσουν μια χαρά περδίκι τους τρεις πρώτους μήνες και στη δεύτερη, να μην σταματούν οι ζαλάδες, οι εμετοί και η αδυναμία.

Αν είσαι στην κατηγορία «την πρώτη φορά έψαχνα τουαλέτα για εμετό, το ίδιο και τη δεύτερη», προετοιμάσου για γλέντια. Αυτή τη φορά θα έχεις και ένα μικρό παιδί να απορεί τι έχει η μαμά του, να την ακολουθεί στην τουαλέτα και να της δημιουργεί μεγαλύτερη ζαλάδα, παρά τα τζιντζερομπισκότα που καταναλώνει!

-Ναι, στο πρώτο τρίμηνο της πρώτης εγκυμοσύνης ήσουν το καλό κορίτσι, το κορίτσι που δεν σήκωνε βάρη, δεν έπαιρνε αγκαλιά άλλα μωρά, γενικά δεν έκανε τίποτα μέχρι να «δέσει» το μωρό. Στη δεύτερη εγκυμοσύνη, έχεις ήδη ένα παιδί το οποίο κάνει τα πάντα και κάνεις κι εσύ μαζί του τα πάντα. Και κάπως έτσι ξεχνάς ναυτίες, αδυναμίες και οι μήνες κυλάνε και η κοιλίτσα σου μεγαλώνει!

Μύθος Νο 3: Οι αποβολές συμβαίνουν σπάνια.

-Σκέφτεσαι το φύλο του μωρού! Θα είναι κορίτσι όπως το πρώτο για να παίζουν μαζί ή μήπως αγοράκι για να έχει η μικρή σου έναν αδερφό; Θα έχεις όλα τα ρούχα που χρειάζεσαι ή θα ψάχνεις μπλε ρουχαλάκια; Και πόσα φορέματα δεν ευχαριστήθηκε η μικρή σου και μπορεί να απολαύσει η πιο μικρή σου; Ό,τι κι αν είναι καλοδεχούμενο!

Δεύτερο τρίμηνο:

-Στην πρώτη εγκυμοσύνη είχες τρία βιβλία για να παρακολουθείς την ανάπτυξη του εμβρύου και γνώριζες λεπτομέρειες που οι γυναικολόγοι ξεχνάνε! Στη δεύτερη εγκυμοσύνη, όπως σωστά τόνισε και η Mila Kunis, ο κόσμος σε ρωτάει σε ποια εβδομάδα είσαι και εσύ χρειάζεσαι μερικά λεπτά για να απαντήσεις, σημειώνεις με επιμέλεια τα ραντεβού στο γιατρό, για να μην πέσουν πάνω στον παιδίατρο του μεγάλου παιδιού και όχι, ΔΕΝ ξέρεις αν στην εβδομάδα που είσαι το μωρό έχει το μέγεθος ανανά ή γκρέιπφρουτ.

-Στη δεύτερη εγκυμοσύνη έχεις την ευτυχία να ξέρεις από πολύ νωρίς πως τα φτερουγίσματα που νιώθεις είναι το μωράκι σου που κάνει τις πρώτες τους βουτιές στην κοιλιά σου, αξία και συναίσθημα ανεκτίμητο!

-Και ναι, μπορεί ο περίγυρος να μην σε έχει στα ώπα- ώπα όπως στην πρώτη εγκυμοσύνη, αλλά εσύ συνεχίζεις να λάμπεις από ευτυχία και ξέρεις πολύ καλά πως και το παιδί αυτό είναι εξίσου σημαντικό και ευλογημένο.

[related id="69007"]

Περισσότερα από Shape Mama

Best of network

#shapegreece