«Είμαι έγκυος και έχω πυρετό! Πρέπει να ανησυχώ για το μωρό μου;»

Φυσικά και μπορεί να συμβεί τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης να αρρωστήσεις και να έχεις πυρετό, αλλά μην ανησυχείς διότι πάντα υπάρχουν λύσεις.

21.11.2018

εχεις διαβασει

Ο πυρετός χρειάζεται προσοχή διότι υπάρχουν υποψίες ότι η παρατεταμένη αύξηση της θερμοκρασίας (πάνω από τους 39 βαθμούς Κελσίου) –κυρίως κατά τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης- ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη στο έμβρυο. Κι αυτό γιατί μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις στη μήτρα και αύξηση του καρδιακού παλμού του εμβρύου.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζεις ότι οι έγκυες είναι πιο ευάλωτες σε ιούς, καθώς η εγκυμοσύνη συμβάλλει στην πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος –προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι ο οργανισμός δεν θα αποβάλει το έμβρυο-, κι έτσι γίνονται πιο επιρρεπείς στις μολυσματικές ασθένειες.

Γενικά πάντως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αυτό που θα πρέπει να σε θορυβήσει είναι αν «κόλλησες» τη γρίπη τυχόν επιπλοκές της, όπως πνευμονία και αφυδάτωση μπορεί να είναι πολύ σοβαρές για την υγεία της εγκύου γι’ αυτό και οι έγκυες γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη από γυναίκες της ίδιας ηλικίας όχι όμως έγκυες.

 


Τι πρέπει να κάνεις

  • Είναι προτιμότερο να αποφύγεις τα φάρμακα και να αναζητήσεις πιο φυσικές λύσεις. Ακόμα κι όταν πρόκειται για αποχρεμπτικά, αντιισταμινικά ή αντιβηχικά σκευάσματα που χορηγούνται χωρίς συνταγή γιατρού, δεν θα πρέπει να τα πάρεις πριν συμβουλευτείς τον γυναικολόγο σου. Το πιθανότερο είναι ότι το κρυολόγημα θα κάνει απλώς τον «κύκλο» του.
  • Εάν ο πυρετός συνοδεύεται από δυσφορία στην κοιλιά ή συχνή ούρηση, υποδεικνύει φλεγμονή στην ουροδόχο κύστη. Δηλαδή, πιθανόν κυστίτιδα, η οποία συχνά εμφανίζεται συχνά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στην περίπτωση αυτή, δεν γίνεται να μην υπάρξει κατάλληλη θεραπεία.
  • Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα σε γενικές γραμμές δεν έχουν αντενδείξεις και δεν προκαλούν παρενέργειες. Αυτό ισχύει και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αλλά, όπως πάντα, πριν τα χρησιμοποιήσεις, ενημέρωσε το γιατρό σου.

The Mamagers Update

Μας σκοτώνει η σιωπή σας»: Ο 15χρονος που μεταδίδει στο Twitter τη φρίκη στη Γούτα

Δυστυχισμένα παιδιά – εκτός απ’ όσα δεν έχουν γονείς – είναι αυτά που τους έχουν πολύ

[related id="78419"]

Περισσότερα από Shape Mama

Best of network

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 531918802.