Η Μαρία Σάκκαρη έγραψε ιστορία: Η πρώτη Ελληνίδα που προκρίνεται σε προημιτελικά Grand Slam

Τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της πέτυχε η Μαρία Σάκκαρη.

Μαρία Σάκκαρη Instagram @mariasakkari

Συνεχίζει την πορεία επιτυχίας η Μαρία Σάκκαρη στο Roland Garros. Η Ελληνίδα τενίστρια πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στο Παρίσι καταφέρνοντας να κερδίσει τη Νο 5 του κόσμου Σοφία Κένιν τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου. 

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε προημιτελικό Grand Slam και πλέον αποτελεί την πρώτη Ελληνίδα που περνά σε προημιτελικά του απλού Γυναικών στην ιστορία της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Αυτή ήταν η 20η νίκη της Ελληνίδας τενίστριας μέσα στο 2021 και η 8η στη χωμάτινη σεζόν. 

Η Μαρία Σάκκαρη κατάγεται από τη Σπάρτη και η Σπαρτιάτισσα βγαίνει από μέσα της σε κάθε αγώνα τένις. Πλησιάζει την κορυφή πολύ γρήγορα. Το "κλειδί" της αθλητικής προσωπικότητάς της όμως είναι κρυμμένο στα χρόνια της παιδικής της ηλικίας. Κόρη της πρώην πρωταθλήτριας του τένις Αγγελικής Κανελλοπούλου και εγγονή του επίσης καταξιωμένου τενίστα Δημήτρη Κανελλόπουλου, κατατάσσεται πλέον –από τους καλά γνωρίζοντες το άθλημα– μεταξύ των παγκόσμιων μεγάλων ταλέντων του τένις. Αν και έχει άλλα δύο αδέρφια, η Μαρία είναι η μοναδική που ασχολήθηκε με το τένις, γιατί, όπως λέει, "αρκεί ένα παιδί σε μια οικογένεια".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i