Η Kaillie Humphries πέτυχε το ακατόρθωτο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Κέρδισε 3 χρυσά με 2 χώρες!

Kaillie Humphries Instagram @kailliehumphries

Οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνο συνεχίζουν να μας χαρίζουν νέα ρεκόρ και εκπλήξεις καθημερινά, ειδικά όσον αφορά στις γυναίκες. Οι γυναικείες παρουσίες στη διοργάνωση έχουν χαρίσει στο κοινό των Αγώνων μοναδικές στιγμές φέτος, αποδεικνύοντας ότι η παρουσία τους έχει γίνει δυναμική πλέον σε αυτή τη μεγάλη αθλητική γιορτή.

Ήδη, τις προηγούμενες μέρες, ρεκόρ έσπασαν οι αθλήτριες Ireen Wust και Chloe Kim. Η πρώτη έγινε η πιο επιτυχημένη αθλήτρια στην ιστορία του πατινάζ αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς κατάφερε να αποσπάσει το 5ο χρυσό μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα, ξεπερνώντας ακόμα και τον Michael Phelps, ενώ η δεύτερη έγραψε ιστορία κερδίζοντας το δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο snowboard, αποτελώντας την πρώτη γυναίκα που διακρίθηκε για παραπάνω από μια φορά στο αγώνισμα αυτό. Φυσικά, τις παγκόσμιες εντυπώσεις έκλεψε και η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα, η πρώτη αθλήτρια που έκανε δύο τετραπλά άλματα στο καλλιτεχνικό πατινάζ. 

Τώρα, σειρά έχει η Kaillie Humphries που πέτυχε το ακατόρθωτο. Κέρδισε χρυσό μετάλλιο με 2 διαφορετικές χώρες, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η Αμερικανίδα αθλήτρια έκανε τέλεια κούρσα στο Αγωνιστικό έλκηθρο και με χρόνο 4:19:27 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Μάλιστα, αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η Αμερική.

 

"Αυτό το μετάλλιο, το πρώτο μου για τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Σίγουρα θα κάνω ένα τατουάζ με την σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών και με έναν δράκο", είπε η Humphries, η πρώτη γυναίκα στα Ολυμπιακά χρονικά, η οποία κατέκτησε μετάλλια στο μπόμπσλεϊ (Αγωνιστικό έλκηθρο) για δύο χώρες και φέρει το προσωνύμιο "ο δράκος του χιονιού".

Έκανε το ακατόρθωτο η Humphries - 3 χρυσά με 2 χώρες!

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i