Έσπασε όλα τα ρεκόρ η Ireen Wust: Η πρώτη Ολυμπιονίκης που κατακτά 5 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς!

Έσπασε ρεκόρ και χρονόμετρα, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή.

Ireene wust @Instagram

Η Ireen Wust έγινε η πιο επιτυχημένη αθλήτρια στην ιστορία του πατινάζ αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς κατάφερε να αποσπάσει το 5ο χρυσό μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα, ξεπερνώντας ακόμα και τον Michael Phelps, ο οποίος έχει κερδίσει χρυσά μετάλλια σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις του κορυφαίου αθλητικού event του πλανήτη. Η Ολλανδή πρωταθλήτρια κυριάρχησε στα 1.500 μέτρα πατινάζ ταχύτητας, σημειώνοντας μάλιστα νέο Ολυμπιακό ρεκόρ, 1:53.28.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ireenw (@ireenw)

Η πολυβραβευμένη αθλήτρια έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε πέντε διαφορετικές διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, προσθέτοντας ακόμα μια διάκριση στη συλλογή της. Συνολικά έχει τιμηθεί με 12 Ολυμπιακά μετάλλια ανεξαρτήτου χρώματος και με την νίκη της αυτή σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της λίστας με τους περισσότερους επιτυχημένους τερματισμούς στο βάθρο για άνδρες ή/και γυναίκες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η 35χρόνη Wust διαθέτει πέντε χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τορίνο το 2006 στα 3000μ., στο Βανκούβερ το 2010 στα 1500μ. στο Σότσι το 2014 στα 3000μ. και στο Πιόνγκτσανγκ το 2018 στα 1500μ.

"Είναι απλά εκπληκτικό. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά συναισθήματα που περνούν από το μυαλό μου αυτή τη στιγμή. Αισθάνομαι κάτι μαγικό μέσα μου, όταν πρόκειται να αγωνιστών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπάρχει κάτι σε αυτή την διοργάνωση που μου βγάζει τον καλύτερο εαυτό μου" δήλωσε ενθουσιασμένη η Ireen Wust.

Στην δεύτερη θέση με ασημένιο μετάλλιο, διακρίθηκε η Miho Takagi από την Ιαπωνία με ελάχιστη διαφορά στον χρόνο αφού πραγματοποίησε 1:53.72, ενώ στην τρίτη θέση με χάλκινο μετάλλιο η – επίσης – Ολλανδή αθλήτρια του πατινάζ Antoinette de Jong με 1:54.82.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i