Πολεμικές τέχνες: Μία δραστηριότητα που θα σου χαρίσει προστασία και εκγύμανση όλου του σώματός σου

Τα οφέλη αυτής της αθλητικής δραστηριότητας είναι περισσότερα από όσα θα φανταζόσουν.

πολεμικές τέχνες

Όταν ακούς για πολεμικές τέχνες, όπως είναι το Muay Thai, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι πως είναι μια δραστηριότητα για άντρες. Παρόλα αυτά, στην εποχή μας, οι πολεμικές τέχνες έχουν γίνει από τις πιο διάσημες και περιζήτητες δραστηριότητες που μπορεί μια γυναίκα να παρακολουθήσει ανεξάρτητα από την ηλικία της. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εξάσκησή τους θα αλλάξει τη ζωή μιας γυναίκας προς το καλύτερο.

πολεμικές τέχνες

Τα οφέλη των πολεμικών τεχνών 

Παρακολουθώντας μαθήματα πολεμικών τεχνών θα γυμνάσεις και το σώμα αλλά και το μυαλό σου. Η γυμναστική που προσφέρεται αφορά όλο το σώμα αλλά και θα δεις μεγάλη διαφορά στην αντοχή αλλά και στη δύναμή σου σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να υπάρχει θέληση και προσπάθεια κάτι το οποίο θα βάλει το μυαλό σου σε δοκιμασία καθώς οι προπονήσεις είναι απαιτητικές και πολλές φορές μπορεί να νιώσεις ότι αγγίζεις τα όριά σου. Στο τέλος όμως, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από μια γυναίκα που τόσο το μυαλό όσο και το σώμα της είναι σε φόρμα, νιώθει αυτοπεποίθηση και μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής της.

πολεμικές τέχνες

Στις μέρες μας, που ακούμε συχνά ότι είναι πρόκληση το να είσαι γυναίκα, οι πολεμικές τέχνες προσφέρουν τη δυνατότητα εκμάθησης τεχνικών αυτοάμυνας. Δυστυχώς, ο κίνδυνος είναι πάντα παρών και παραμονεύει τις στιγμές που το σκεφτόμαστε λιγότερο. Για αυτό λοιπόν πρέπει μια γυναίκα να είναι προετοιμασμένη για όλα τα άσχημα σενάρια που μπορεί να συμβούν και να γνωρίζει να υπερασπίζεται τον εαυτό της χρησιμοποιώντας τις τεχνικές που διδάσκεται στα μαθήματα πολεμικών τεχνών.

πολεμικές τέχνες

Επιπρόσθετα μέσα από τις πολεμικές τέχνες μια γυναίκα μπορεί να γνωρίσει πολύ παραπάνω τον εαυτό της καθώς θα υπάρξουν μέρες που θα πιεστεί, που θα θέλει να τα παρατήσει, όμως θα πάρει τη σωστή απόφαση και θα σηκωθεί και θα συνεχίσει! Έτσι θα μάθει να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κάθε εμπόδιο και δυσκολία στη ζωή της.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε και το ότι η εκμάθηση πολεμικών τεχνών μπορεί να μειώσει το καθημερινό άγχος καθώς στην προπόνηση ξεδίνεις και αποβάλλεις όλο το στρες που μπορεί να έχεις από την καθημερινότητά σου και στο τέλος της προπόνησης νιώθεις ηρεμία. Επίσης, μπορείς να διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο και να γνωρίσεις καινούργια άτομα και να δημιουργήσεις νέες φιλίες. Επιπλέον, η συχνή παρουσία στις προπονήσεις σε εισάγει σε έναν νέο τρόπο ζωής, πιο υγιεινό, πιο δημιουργικό και απαλλαγμένο από κακές συνήθειες. 

Γενικά, οι πολεμικές τέχνες αλλάζουν τον τρόπο που μια γυναίκα νιώθει για τον εαυτό της. Μαθαίνει τη συγκέντρωση, την πειθαρχία, την αυτοπεποίθηση. Γίνεται πιο γυμνασμένη όσο περνάει ο καιρός, αναπτύσσει ικανότητες για να μπορεί να υπερασπίζεται τον εαυτό της σε περίπτωση που χρειαστεί. Όλα τα οφέλη που προσφέρουν οι πολεμικές τέχνες θα σε ακολουθήσουν σε όλες τις πτυχές της ζωής σου. Ποτέ δεν είναι αργά για να αγαπήσουμε και να προσέξουμε αυτό που είμαστε!

Από τον Αλέξη Παπασταματίου (Kifisia Dojo, Facebook: Kifisia Dojo).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i