#Spetsathlon2023: Μετράει η συμμετοχή, αλλά μετράνε και τα μετάλλια!

Με 5 μετάλλια (για πρώτη φορά!) επέστρεψε η ομάδα του Shape από τη φετινή διοργάνωση του Spetsathlon που πραγματοποιήθηκε στις Σπέτσες 12-14 Μαΐου.

Shape team Spetsathlon

Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα στην οποία είμαι κι εγώ μέλος κερδίζει μετάλλια. Αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος που χάρηκα τόσο το φετινό Spetsathlon που μόλις ολοκληρώθηκε στο υπέροχο και φιλόξενο νησί των Σπετσών. Αυτό που ήταν ίδιο ήταν η εξαιρετική διοργάνωση, το κέφι και η αίσθηση μιας μεγάλης αθλητικής γιορτής που χαρακτηρίζουν κάθε διοργάνωση στο νησί όπου έχω παραστεί τα τελευταία χρόνια. 

Για άλλη μια διοργάνωση, το Shape "κατέβηκε" με ομάδα την οποία αποτελούσαν γυναίκες που είχαν μικρή ή μεγαλύτερη επαφή με τον αθλητισμό. Όλες όμως είχαμε (έχουμε) μεγάλη όρεξη να παίρνουμε μέρος σε τόσο όμορφες διοργανώσεις, να μοιραζόμαστε αγώνες με σημαντικούς αθλητές (πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει αυτό;;;;), να ζούμε για ένα ξεχωριστό τριήμερο στο πνεύμα του wellbeing που προσφέρει η άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή. (Εδώ θα βρεις όλες τις λεπτομέρειες γι' αυτό το αγωνιστικό τριήμερο.)

Shape team
spetsathlon
Από αριστερά προς δεξιά: Ευδοξία Παπασταματίου, Ένη Αργυρού, Βιργινία Δικαιούλια, Κάτια Δέδε, Κατερίνα Σάπαρη, Ελένη Δασκαλάκη

Το Spetsathlon μέσα από τα δικά μου μάτια

Σε μια τριήμερη αθλητική διοργάνωση συμβαίνουν πολλά και ενδιαφέροντα. Εγώ πέρασα αυτές τις τρεις ημέρες συμμετέχοντας, χειροκροτώντας και θαυμάζοντας. 

spetsathlon2023
προσωπικό αρχείο
Το τριήμερο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Κάνοντας Pilates με την καθοδήγηση της Ευδοξίας Παπασταματίου (@dancemypilates)
spetsathlon2023
προσωπικό αρχείο
Στην πλατεία μπροστά στο εμβληματικό ξενοδοχείο Ποσειδώνιο χτυπούσε η καρδιά της διοργάνωσης. 
spetsathlon2023
προσωπική συλλογή
Ο καιρός έκανε τη χάρη στους κολυμβητές, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για τους κολυμβητικούς αγώνες 1 και 3 χιλιομέτρων στην παραλία του Αγίου Μάμα.
 
spetsathlon2023
προσωπικό αρχείο
Μπορεί να μην έτρεξε με την ομάδα μας, αλλά είναι τιμή μας που η Ένη Αργυρού (@enoubi) που φιλοξενούμε στο εξώφυλλο του τεύχους Απριλίου του Shape πήρε την πρώτη θέση στους αγώνες κολύμβησης.
 

Η "μεγάλη μέρα" ήταν η Κυριακή, όπου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες Spetses Triathlon Sprint & Sprint Relay και το Spetses Triathlon Endurance & Endurance Relay. Δεν σταματούσα να χειροκροτώ τους αθλητές, από τους πρώτους μέχρι τους τελευταίους - ίσως πιο δυνατά τους τελευταίους. Θα μπορούσα να παραθέσω δεκάδες φωτογραφίες, μοιράζομαι όμως μαζί σου τα πιο δυνατά στιγμιότυπα και πραγματικά σου συστήνω να είσαι κι εσύ παρούσα στην επόμενη διοργάνωση και να τη ζήσουμε όλοι μαζί. 

Spetsathlon2023
προσωπικό αρχείο
Ο Δημήτρης Κουλούρης τερματίζει με... παρέα!
Spetsathlon2023
προσωπικό αρχείο
Τα βραχιολάκια που μετράνε το χρόνο είναι πλέον άχρηστα για τους αθλητές. Άλλωστε, η χαρά της συμμετοχής είναι μεγαλύτερη από το χρόνο!
Spetsathlon2023
προσωπικό αρχείο
Η χαρά της ευγενούς άμιλλας και στον τερματισμό. 
Spetsathlon2023
προσωπικό αρχείο
Από τις ωραιότερες στιγμές του τερματισμού. 
Spetsathlon2023
προσωπικό αρχείο
Η Κατερίνα Σάπαρη (@katesapari) που πρωταγωνίστησε στα βάθρα φορώντας τη φανέλα του Shape!
Spetsathlon2023
προσωπικό αρχείο
5 μετάλλια η "συγκομιδή". Κατερίνα, σε ευχαριστούμε πολύ και είμαι σίγουρη ότι θα τρέξουμε και πάλι μαζί σε επόμενη διοργάνωση. 

Η Κατερίνα Σάπαρη έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και κέρδισε 2 χρυσά, 2 αργυρά και 1 χάλκινο μετάλλιο: 

  • 1η θέση ηλικιακή 30-39 τρέξιμο 5km
  • 1η θέση ηλικιακή 30-39 ποδήλατο 25km
  • 2η θέση ηλικιακή 30-34 Endurance Triathlon
  • 2η θέση γενικής γυναικών τρέξιμο 5km
  • 3η θέση γενικής γυναικών Endurance Triathlon

Μην το ξεχάσω! Η Μάνια Μπικόφ δυστυχώς δεν κατάφερε να είναι μαζί μας λόγω τραυματισμού. Της ευχόμαστε περαστικά και ανυπομονούμε να την έχουμε στην ομάδα μας στην επόμενη αθλητική διοργάνωση.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i