Χοροθεραπεία: Τα απίστευτα οφέλη για την υγεία και το σώμα

Έρευνες έχουν δείξει την συσχέτιση του μυαλού και του σώματος

Χοροθεραπεία pexels

Εάν είσαι σε αναζήτηση κάποια θεραπείας, μπορεί να έχεις ανακαλύψεις πολλές προτάσεις διαφορετικού τύπου. Είναι τόσα πολλά πράγματα θεραπευτικά για το μυαλό και το σώμα, που μπορείς να βρεις διαφορετικού τύπου θεραπείες ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις που έχεις.

Η θεραπεία ομιλίας είναι πολύ ωφέλιμη για πολλούς, αλλά μερικές φορές χρειάζεται μια επιλογή που απασχολεί περισσότερο το σώμα. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η χοροθεραπεία.

Διάβασε επίσης: Μπαλέτο: Μια εξαιρετική άσκηση (και) για μεγαλύτερα κορίτσια

Θεραπεία χορού: Τα απίστευτα οφέλη για την υγεία και το σώμα 

χορος_οφελη

Τι είναι η θεραπεία χορού;

Η χοροθεραπεία είναι μια μορφή σωματικής θεραπείας που χρησιμοποιεί την κίνηση ως μονοπάτι προς την επούλωση, ιδιαίτερα για όσους πλοηγούνται σε ψυχολογικά τραύματα. Πολλοί επαγγελματίες πιστεύουν στην αποτελεσματικότητα της εμπλοκής του σώματός σου σε θεραπευτικές μεθόδους, ενώ σύμφωνα με την American Dance Therapy Association (ADTA), η χοροθεραπεία είναι μια παρέμβαση που προάγει την υγεία συνδέοντας σκόπιμα όλα τα μέρη ενός ατόμου. Αυτό περιλαμβάνει πτυχές της ψυχικής, συναισθηματικής και σωματικής μας ευεξίας.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα μία από τις πρωταρχικές προϋποθέσεις της χοροθεραπείας είναι ότι ο διαχωρισμός του μυαλού και του σώματος δεν είναι δυνατός και το μυαλό και το σώμα μπορούν να επηρεάσουν το ένα το άλλο.

Τα οφέλη της χοροθεραπείας

Σύμφωνα με το ADTA, ορισμένα σημαντικά οφέλη της χοροθεραπείας περιλαμβάνουν:

  • αυξημένη σωματική επίγνωση
  • μετασχηματισμός της ενέργειας και των εμπειριών
  • νέους μηχανισμούς αντιμετώπισης

Οι σωματικές παρεμβάσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν σε ψυχολογικά συμπτώματα που περιβάλλουν το άγχος, τη θλίψη και την κατάθλιψη — συμπεριλαμβανομένης της χοροθεραπείας.

Η χοροθεραπεία είναι μια ψυχοθεραπευτική παρέμβαση που λειτουργεί με στόχο την ένωση και τον συντονισμό των σωματικών, ψυχικών και συναισθηματικών κομματιών ενός ατόμου.

Χορός και ψυχολογική υγεία

Ερευνητές θέλησαν να προσδιορίσουν τα οφέλη της χοροθεραπείας για μια ποικιλία ψυχολογικών πτυχών της υγείας πραγματοποιώντας μια ανάλυση του 2019, η οποία εξέτασε 41 κλινικές δοκιμές και συμμετείχαν συνολικά 2.374 συμμετέχοντες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η παρέμβαση του χορού βελτιώνει:

  • ανησυχία
  • κατάθλιψη
  • ποιότητα ζωής
  • γνώση, που σημαίνει την ικανότητα σκέψης και μνήμης
  • Διαπροσωπικές δεξιότητες

Ανέφεραν επίσης ότι αυτά τα οφέλη μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα.

Διάβασε επίσης: Πόση ώρα πρέπει να γυμνάζεσαι για να μειώσεις το ποσοστό θνησιμότητας κατά 23%;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i