Η Ζέτα Δούκα στο Shape Νοεμβρίου: Πώς βίωσε το lockdown και πώς προσέχει τον εαυτό της τώρα;

Δέκα χρόνια ακριβώς έχουν περάσει από την τελευταία φορά που η Ζέτα Δούκα ήταν το cover girl του Shape.

Shape-Zeta-Douka-20-10-202001964

Δέκα χρόνια ακριβώς έχουν περάσει από την τελευταία φορά που η Ζέτα Δούκα ήταν το cover girl του Shape. Τι σημασία έχει, όμως, ο χρόνος που περνάει αν δεν εξελίσσεσαι; Και η Ζέτα γίνεται παράδειγμα στέλνοντας το μήνυμα να ζούμε με ενσυναίσθηση για το συνάνθρωπο, νοιάξιμο για το περιβάλλον και διάθεση για προσφορά σε όλα τα επίπεδα.

Η Ζέτα Δούκα στο Shape Νοεμβρίου: Πώς βίωσε το lockdown και πώς προσέχει τον εαυτό της τώρα; - εικόνα 1

Πώς βίωσες το lockdown; 

Η καραντίνα λειτούργησε σ’ εμένα σαν ένα σπρώξιμο για να κάνω πιο άμεσα αυτά τα οποία σκεφτόμουν και ήθελα να υλοποιήσω. Έφερε πιο γρήγορα στην επιφάνεια αυτό που ένιωθε η καρδιά και σκεφτόταν το μυαλό μου και έχει να κάνει με το τι θέλω να κάνω και σε τι κόσμο θέλω να ζήσω εγώ, ο συνάνθρωπός μου, το παιδί μου και όλα τα παιδιά του κόσμου. Ήταν μια ευκαιρία να μελετήσω τον εαυτό μου –ελπίζω να το έκαναν οι περισσότεροι άνθρωποι– και να πάρω και κάποιες αποφάσεις. Τώρα πια, δηλαδή, δε με αφορά μόνο ο μικρόκοσμός μου, με ενδιαφέρει η μεγαλύτερη εικόνα, με νοιάζεις περισσότερο απ’ ό,τι παλιότερα εσύ και η φύση, με νοιάζει το ουσιαστικό μέλλον σε παγκόσμιο επίπεδο και θέλω να επηρεάσω

και τον εαυτό μου και τους γύρω μου να ζήσουμε σε έναν κόσμο πιο ουσιαστικής αλληλεπίδρασης.

Πώς προσέχεις τον εαυτό σου τώρα;

Κάνοντας αυτά που έχω καταλάβει ότι με ωφελούν. Κάνω τρεις φορές την εβδομάδα Pilates, τρέχω περίπου 15 χιλιόμετρα την εβδομάδα και βλέπω ότι το σώμα μου μου το έχει ανταποδώσει σε ενέργεια. Επίσης, προσπαθώ να τρέφομαι καλά χωρίς να στερούμαι, αλλά και να γεμίζω την καθημερινότητά μου με πράγματα που με αφορούν και μου αρέσουν. Δίνω μεγάλη σημασία στον εαυτό μου και τον προσωπικό μου χρόνο, περνάω πολύ χρόνο με το παιδί μου, το οποίο, όσο και να με κουράζει, με αναζωογονεί, με βγάζει από την προσωπική μου ματαιοδοξία και μου διευρύνει τον ορίζοντα της προσφοράς.

Η Ζέτα Δούκα στο Shape Νοεμβρίου: Πώς βίωσε το lockdown και πώς προσέχει τον εαυτό της τώρα; - εικόνα 2

Είσαι και πρέσβειρα των συμπληρωμάτων Biotix. Μίλησέ μου γι΄αυτή τη συνεργασία.

Ναι, είναι η τρίτη χρονιά συνεργασίας μας και μπορώ να σου πω ότι είναι καταπληκτικά. Ιδίως το προϊόν Immune Biotix που ενισχύει το ανοσοποιητικό, το οποίο είναι το μείζον θέμα της υγείας μας όχι μόνο λόγω κορονοϊού, αλλά γενικότερα. Προσωπικά, παίρνω ένα κουτί το φθινόπωρο και ένα την άνοιξη, όταν δηλαδή η γρίπη είναι σε έξαρση και τα τελευταία 3 χρόνια δεν έχω αρρωστήσει ποτέ.

Βρες ολόκληρη τη συνέντευξη της Ζέτας Δούκα στο Shape Νοεμβρίου 2020 που κυκλοφορεί! 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i