Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για την Windsurfer Αναστασία Γερολυμάτου

Η 82 ετών windsurfer κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως η γηρεότερη γυναίκα windsurfer στον κόσμο!

Screenshot_2

Η 82 ετών windsurfer, Αναστασία Γερολυμάτου που ζει στην Κεφαλονιά, κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως η γηραιότερη γυναίκα windsurfer στον κόσμο.

Πέρυσι το καλοκαίρι η κ. Αναστασία, που ασχολείται με το άθλημα του windsurfing τα τελευταία 40 χρόνια, προτάθηκε για το ρεκόρ Guinness ως η γηραιότερη γυναίκα windsurfer του κόσμου.

Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για την Windsurfer Αναστασία Γερολυμάτου - εικόνα 1

Η κ. Αναστασία Γερολυμάτου βιντεοσκοπήθηκε εν πλω και πιστοποιήθηκε από επίσημους παράγοντες του αθλήματος. Η διαδικασία εισαγωγής της στο Guinness περιλάμβανε την παραγωγή τριών διαφορετικών βίντεο όπου η κ. Αναστασία έκανε windsurfing σε διαφορετικές περιοχές, ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενώ την επέβλεπαν διαφορετικοί κάθε φορά άνθρωποι του αθλήματος.

Η διαδικασία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο και ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2020, με την αποστολή και του τελευταίου βιντεοσκοπημένου υλικού στα κεντρικά γραφεία των @Guinness world Records στην Αγγλία.

Η κ. Αναστασία Γερολυμάτου, γνωστή και ως «surfer της Κεφαλονιάς» αφιερώνει την τιμητική αυτή διάκριση σε μικρούς και μεγάλους και τους παροτρύνει να ασχοληθούν με τα σπορ και τον αθλητισμό. Το πιστεύω της είναι πως κάθε αθλητική δραστηριότητα θέτει το σώμα , το μυαλό και την ψυχή μας σε εγρήγορση χαρίζοντάς μας την ζωντάνια που χρειαζόμαστε και την ευχαρίστηση που δικαιούμαστε, ανεξάρτητα από την ηλικία μας.

Πέρυσι, στις 24 Αυγούστου η κυρία Γερολυμάτου πραγματοποίησε το θαλάσσιο διάπλου μεταξύ Κεφαλονιάς και Κυλλήνης, διανύοντας με την ιστιοσανίδα της απόσταση 18 ναυτικών μιλίων. Φέτος, αρχές Σεπτεμβρίου, επιχείρησε τον διάπλου Κεφαλονιά - Ζάκυνθο, όπου λόγω απότομης αλλαγής του καιρού δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο νησί εμπόδισαν την επανάληψη της προσπάθεια, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσεται του χρόνου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i