Πώς αλλάζει το πρότυπο του γυναικείου σώματος μέσα στα χρόνια (και πού είμαστε τώρα)

Κάθε δεκαετία είχε και ένα διαφορετικό πρότυπο ομορφιάς

adynato-soma

Ποιο πιστεύεται ότι είναι το πρότυπο ομορφιάς στις γυναίκες μέσα στο πέρασμα του χρόνου; Το μόνο βέβαιο είναι πως, ανά δεκαετία, οι αλλαγές είναι τεράστιες, αποδεικνύοντας πως η αντικειμενική ομορφιά μάλλον δεν υπάρχει, αλλά διάφοροι κοινωνικοί και αισθητικοί παράγοντες επηρεάζουν το ποια βλέπουμε ως την απόλυτη γυναίκα.

Κάπως έτσι, αν διαθέτεις πλούσιες καμπύλες αποτελείς πλέον ένα ιδανικό πρότυπο, όμως σε άλλες δεκαετίες, όπως εκείνες των 90s και 80s, σίγουρα δεν θα αποτελούσες την ιδανική γυναίκα.

Ας ρίξουμε όμως μια αναλυτική ματιά στο πώς έχει αλλάξει το πρότυπο αυτό μέσα στα τελευταία εκατό χρόνια.

Το ανδρόγυνο λουκ

Πώς αλλάζει το πρότυπο του γυναικείου σώματος μέσα στα χρόνια (και πού είμαστε τώρα) - εικόνα 1

Στη δεκαετία του 1920, οι γυναίκες δεν ήθελαν να δείχνουν τις καμπύλες τους όπως συμβαίνει σήμερα. Τα κωνικά και φαρδιά φορέματα που επέλεγαν να φορέσουν, βοηθούσαν στο να μην φαίνεται το σχήμα του σώματός τους και να δημιουργείται ένα flat αποτέλεσμα, που αποτελούσε και το πρότυπο σώματος. Πολλές φορές, οι γυναίκες τύλιγαν ακόμα και το στήθος τους με γάζες, προκειμένου να πετύχουν το επιθυμητό ανδρόγυνο λουκ.

Η επιρροή του Hollywood

Πώς αλλάζει το πρότυπο του γυναικείου σώματος μέσα στα χρόνια (και πού είμαστε τώρα) - εικόνα 2

Στα χρόνια μεταξύ των δεκαετιών του '30 και του '50, και σε αντίθεση με την προηγούμενη δεκαετία, οι επιρροές από τις σταρς του Hollywood ήταν πολλές και στόχος των γυναικών έγινε να θυμίζουν εκείνες. Σώματα όπως εκείνα της Sophia Loren, της Rita Hayworth και της Marilyn Monroe, πλούσια σε θηλυκότητα και καμπύλες έγιναν το πρότυπο. Οι γυναίκες άρχισαν να ασχολούνται εντατικά με το σώμα τους και την εικόνα του.

Το επικίνδυνα αδύνατο look

Πώς αλλάζει το πρότυπο του γυναικείου σώματος μέσα στα χρόνια (και πού είμαστε τώρα) - εικόνα 3

Στόχος της δεκαετίας του '60 ήταν η υπερβολικά αδύνατη φιγούρα, όπως εκείνη των τότε μοντέλων. Το νέο πρότυπο ήθελε τις γυναίκες να είναι όσο το δυνατόν πιο αδύνατες. Τέλος στις καμπύλες των προηγούμενων δεκαετιών. Το νέο trend ήθελε τις γυναίκες όσο πιο "στεγνές" γινόταν.

Δες τι συνέβη τις επόμενες δεκαετίες στο MadameFigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i